• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.10.2024

14:10

Biće krvavo! Izrael otkrio Americi šta će razarati po Iranu! Napad samo što nije počeo, svi čekaju udarnu odluku Netanjahua...

Reuters/printscreen/telegram/rybar

Vesti

Biće krvavo! Izrael otkrio Americi šta će razarati po Iranu! Napad samo što nije počeo, svi čekaju udarnu odluku Netanjahua...

Podeli vest

Izraelski protivudar na Iran mogao bi da se dogodi ovih dana, a spisak potencijalnih ciljeva navodno je sužen na vojnu i energetsku infrastrukturu Teherana, prenosi "En-Bi-Si njuz", pozivajući se na anonimne američke i izraelske zvaničnike.

Izrael tek treba da donese konačnu odluku o tome da li će gađati iranska nuklearna postrojenja ili pokušati da izvrši ciljana ubistva, ali za sada nema "naznaka" da bi Tel Aviv otišao tako daleko, smatraju američki zvaničnici.

Podsećanja radi, Bliski istok se nalazi na ivici rata širih razmera nakon što je Iran izvršio raketni napad na Izrael 1. oktobra, kao odmazdu za ubistvo visoko rangiranih zvaničnika Hamasa i Hezbolaha, kao i generala Islamske revolucionarne garde (IRGC). 

Odgovor Izraela na iranski raketni napad biće "smrtonosan, precizan i iznenadan" zapretio je ranije ove nedelje izraelski ministar odbrane Joav Galan. Drugi izraelski zvaničnici su se zalagali za razorne udare odmazde, uključujući i one po iranskim nuklearnim postrojenjima, dok SAD imaju za cilj da odgovor Izraela bude ograničen kako bi izbegli širi sukob koji bi mogao zahvatiti čitav region.

Iran je u potpunosti spreman da se brani i uzvrati na svaki potencijalni napad Izraela, rekao je u četvrtak za RT izvor u Teheranu upoznat sa situacijom, insistirajući da će odgovor biti "proporcionalan".

Prema njegovim rečima, ako Tel Aviv napadne iranska naftna postrojenja, Teheran će odgovoriti udarom na izraelske rafinerije nafte. Napadi na drugu infrastrukturu, kao što su elektrane ili nuklearna postrojenja, takođe će izazvati uzvratne udare na odgovarajuća postrojenja u Izraelu.

- Teheran je upozorio Tel Aviv da ne preduzima bilo kakve nesrazmerne eskalatorne korake. Međutim, ako potencijalni izraelski napad nanese štetu civilima, Teheran bi mogao da revidira svoju nuklearnu doktrinu - rekao je izvor za RT, bez otkrivanja detalja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Kraj! Zoran Cvijanović odlazi u penziju
Kultura

Kraj! Zoran Cvijanović odlazi u penziju

Pozorište “Boško Buha” obeležiće sutra 74 godine od svog osnivanja. Tim povodom u nedelju, 13. oktobra u 20.00 časova u Teatru Vuk, biće održana predstava “Tvoje i moje”, autorski projekat Borisa Liješevića.

12.10.2024

13:46

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka