• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.10.2024

08:10

Ode svet u propast! 49 NATO brigada kreće na Ruse?! Objava francuskog političara zatresla planetu!

Reuters/shutterstock

Vesti

Ode svet u propast! 49 NATO brigada kreće na Ruse?! Objava francuskog političara zatresla planetu!

Podeli vest

Lider francuske partije "Patriote", Florian Filipo, obratio se francuskoj javnosti putem društvenih mreža, upozorivši na novi NATO plan protiv Rusije.

- Ludilo! Nemački list Die Welt objavio je NATO planove koji zahtevaju dodatnih 49 brigada protiv Rusije - napisao je Filipo.

On je dodao da je ovo prioritet novog generalnog sekretara NATO-a, holandskog ratnog huškača Marka Rutea.

- Žele da nas uvuku u stalni rat: izađimo iz NATO-a radi mira - poručio je političar.

Prošle nedelje, nemački televizijski kanal Welt izvestio je da Severnoatlantski savez planira da formira dodatnih 49 borbenih brigada, čime bi njihov ukupan broj dostigao 131.

U poslednje vreme, sve češće se na Zapadu spominje mogućnost direktnog oružanog sukoba između NATO-a i Rusije.

U Kremlju su, međutim, istakli da Moskva nikome ne preti, ali da neće ignorisati poteze koji potencijalno ugrožavaju njene interese.

Osim toga, poslednjih godina Rusija beleži neviđenu aktivnost NATO-a na zapadnim granicama.

Savez širi svoje inicijative i to naziva „odvraćanjem ruske agresije“.

Moskva je više puta izrazila zabrinutost zbog povećanja snaga NATO-a u Evropi.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da Rusija ostaje otvorena za dijalog sa NATO-om, ali na ravnopravnim osnovama, i da Zapad mora da odustane od kursa militarizacije kontinenta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Počela vakcinacija protiv gripa: Postoje 2 opcije za imunizaciju
Društvo

Počela vakcinacija protiv gripa: Postoje 2 opcije za imunizaciju

U svim domovima zdravlja, na vakcinalnim punktovima širom Srbije, danas je počela imunizacija protiv gripa. Tačnije, građani svih uzrasta, besplatno, uz zdravstvenu knjižicu, mogu da prime vakcinu protiv gripa. Prilikom vakcinacije imaju izbor, biraju domaću "Torlakovu" trovalentnu ili uvoznu četvorovalentnu vakcinu. Lekari apeluju na rizične grupe, pre svega hronične bolesnike i trudnice, da se što pre vakcinišu.

13.10.2024

09:32

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Kraj! Zoran Cvijanović odlazi u penziju
Kultura

Kraj! Zoran Cvijanović odlazi u penziju

Pozorište “Boško Buha” obeležiće sutra 74 godine od svog osnivanja. Tim povodom u nedelju, 13. oktobra u 20.00 časova u Teatru Vuk, biće održana predstava “Tvoje i moje”, autorski projekat Borisa Liješevića.

12.10.2024

13:46

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka