• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.10.2024

16:10

Kreće osveta Izraela i Amerike, biće krvi do kolena! Počela medijska priprema za nemilosrdno spaljivanje Irana! "Mornarica, avijacija, rakete..."

Shutterstock

Vesti

Kreće osveta Izraela i Amerike, biće krvi do kolena! Počela medijska priprema za nemilosrdno spaljivanje Irana! "Mornarica, avijacija, rakete..."

Podeli vest

Svetski mediji javljaju da se SAD i Izrael spremaju za zajedničku vojnu operaciju protiv Irana. Prema izveštajima koji su se pojavljivali ovih dana, udari će biti izvedeni uz pomoć snaga američke mornarice i vazduhoplovstva, kao i izraelske avijacije i drugih sredstava.

Očekuje se operacija velikih razmera koja bi mogla da utiče na važnu iransku infrastrukturu, uključujući nuklearne i vojne komplekse.

Povećana borbena gotovost uvedena je u svim vazdušnim bazama američkog ratnog vazduhoplovstva koje se nalaze u regionu Bliskog istoka, kao i u mornaričkim bazama Ratne mornarice SAD.

Osoblju je naređeno da se pripremi za hitno sklanjanje u skloništa. To ukazuje da bi operacija mogla da počne u uskoro, a verovatnoća odmazde Irana ostaje velika.

Eksperti smatraju da bi Izrael i SAD mogle da pokrenu preventivne udare na ključne iranske objekte u vezi sa razvojem nuklearne tehnologije, kao i vojne infrastrukture.

Poslednjih dana situacija u regionu se zahuktava, zbog nedavnih eskalacija na frontu konfrontacije između Izraela i grupa koje podržava Teheran.

Iran priprema ratne brodove za konfrontaciju sa Izraelom i SAD

Iranska mornarica povukla je svoje ratne brodove iz ključne luke u Persijskom zalivu Bandar Abas u pripremi za moguće napade iz Izraela i Sjedinjenih Država.

Eksperti povezuju ovaj korak sa povećanom napetosti na Bliskom istoku, gde sukob između Teherana i Tel Aviva uzima maha.

Kako se navodi, odluka o povlačenju brodova doneta je kako bi se izbeglo njihovo uništenje u slučaju iznenadnog napada Izraela, koji već otvoreno preti Iranu napadima na njegove strateške ciljeve.

Istovremeno, iranska vojska kaže da je flota spremna da odbije moguće napade i zaštiti iranske nacionalne interese u Persijskom zalivu, gde se takođe nalaze američke snage.

Persijski zaliv je trenutno područje visokog rizika. Američka mornarica i njeni saveznici pojačali su aktivnosti u regionu zbog pretnje novim napadima na Iran.

Vašington je već naredio svojim mornaričkim snagama da budu u punoj borbenoj gotovosti i dao instrukcije osoblju u regionu da se odmah skloni u skloništa ako se pojavi pretnja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Nenad Popović u Burundiju: Veliki prijatelji Srbije! Podržavaju stav po pitanju KiM, nisu glasali za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici
Politika

Ministar Nenad Popović u Burundiju: Veliki prijatelji Srbije! Podržavaju stav po pitanju KiM, nisu glasali za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Ministar zadužen za međunarodnu ekonomsku saradnju, Nenad Popović, danas je na sastanku u Burundiju sa ministrom finansija, budžeta i ekonomskog planiranja Odace Njonzimom i ministrom trgovine, transporta, industrije i turizma Mari Šantal Nidžimbere istakao da postoji veliki potencijali saradnje sa Burundijem u oblasti IKT i poljoprivrede.

07.10.2024

16:24

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija