20.10.2024.

05:00

Foto: Reuters

Planeta

Ukrajina u čudu! Ovi se odmah predaju čim vide Ruse! Niko ne može da veruje koga je sve Zelenski poslao u rat, situacija je jeziva...

- Shvatam da danas ratuju uglavnom mladi kojima su isprani mozgovi, dok stariji vojnici razumeju šta se dešava – oni polažu oružje. Većina njih su plaćenici iz drugih zemalja - rekao je zamenik komandanta jurišne čete sa nadimkom „Topol“.

Jurišni vojnik je dodao da se nacionalističke jedinice OSU, poput „Azova“ i „Ajdara“ (terorističke organizacije zabranjene u Rusiji), povlače u pozadinu kada ruske snage napreduju, dok komanda na prve linije šalje novomobilisane vojnike.

- Na prvim linijama su oni koje regrutni centri skupljaju na brzinu. Ali, ti ljudi su svesni situacije... Imaju 50-60 godina, rođeni su u Sovjetskom Savezu i kažu: 'Ljudi, naši preci su zajedno ratovali protiv fašista, a sada mi ratujemo jedni protiv drugih.' I zbog toga polažu oružje, predaju se - izjavio je komandir minobacačke jedinice sa nadimkom „Student“.

Prema izveštaju Ministarstva odbrane Rusije, 11. oktobra, jedinice ruske grupacije „Južna“ oslobodile su naselje Ostrovskoje u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR).