14.10.2024.

18:10

Foto: Reuters

Planeta

Ušli su! Stigla potvrda najgorih vesti za Ukrajinu! Kijev u nokdaunu, Rusija je godinu dana čekala na ovu priliku!

"Jedinice grupe trupa Istok oslobodile su selo Levadno u oblasti Zaporožja i zauzele povoljnije položaje", navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane. Podsetimo, selo Levadno je Ukrajina zauzela tokom svoje kontraofanzive pre skoro godinu dana.

Dodaje se da su tri brigade ukrajinske vojske poražene u ljudstvu i tehnici u Dobrovolju u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR) i u Temirovki u Zaporoškoj oblasti, prenosi Izvestija.

Rusko Ministarstvo navodi da su ukrajinske snage izgubile do 120 vojnika, jedan oklopni transporter, četiri vozila, samohodni artiljerijski sistem Bogdan 155 mm i francuski Cezar.

"Ruske oružane snage su uz pomoć avijacije, dronova i artiljerije savladale koncentracije neprijateljskog ljudstva i vojne tehnike u 119 regiona", navodi se u saopštenju.

Predsednik komisije Javne komore Ruske Federacije za pitanja suvereniteta, kopredsednik Koordinacionog saveta za integraciju novih regiona Vladimir Rogov rekao je u nedelju da su Oružane snage Rusije probile odbranu Oružanih snaga Ukrajine (AFU) iznad severne periferije sela Levadne u Zaporoškoj oblasti.

Istog dana, jedinice ruske grupe trupa "Centar" oslobodile su selo Mihajlovku u DNR.