• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.10.2024

06:30

(UŽIVO) Katastrofa Ukrajine! Rusi taktikom Kijeva zbrisali sve! Izveštaj sa fronta zaprepastio Ukrajince, koliko dugo još ovako mogu?!

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Katastrofa Ukrajine! Rusi taktikom Kijeva zbrisali sve! Izveštaj sa fronta zaprepastio Ukrajince, koliko dugo još ovako mogu?!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 964. dan.

Izveštaj o Specijalnoj vojnoj operaciji Rusije u Ukrajini za 14.10.2024.

 

Pravac Zaporožja: Intenzivne borbe kod Kamenskog

U pravcu Zaporožja nema značajnih promena. U Kamenskom, gde su većinom pozicije pod kontrolom ruskih snaga, ruska vojska pogodila je PVO jedinice Oružanih snaga Ukrajine (OSU). Pojavili su se izveštaji o ruskim vojnicima koji su zarobljeni u selu Plavni, blizu Kahovskog rezervoara. Takođe, izveštava se da su ruske snage koristile osušeno korito rezervoara za kretanje, što je ranije bila strategija OSU za napad na Energodar.

 

Svete, spremi se! Kedmi saznao kada počinje rat Amerike i Rusije?! Sve je određeno za ovaj datum, obistinile se najcrnje slutnje!

 

Zaporoško-Ugljedarski front: Ruske snage vraćaju izgubljene pozicije

Na spoju Zaporoškog i Ugljedarskog fronta, neočekivanim napadom, ruske trupe su povratile selo Levadnoje, iz kojeg su se povukle prošle godine. Ruske snage se sada kreću ka Novodarovki, dok na desnoj strani fronta, u zoni Vremevskog, situacija ostaje stabilna. Ruske jedinice su ranije uništile most kod Makarovke i proširile kontrolu na levoj obali reke Mokri Jali.

 

 

Ugljedarski front: Napredak ka Bogojavljenki

Na Ugljedarskom frontu, ruske snage su potisnule ukrajinske snage 4 km severno od Ugljedara. Ruska vojska nastoji da preseče put snabdevanja OSU ka Bogojavljenki, napredujući sa istoka i severa. Da bi opkolile Bogojavljenku, ruske snage moraju da zauzmu Katerinovku i Antonovku, kao i da ojačaju severni bok. Na istočnom delu fronta, ruske trupe proširuju kontrolu od Vodjanoja do jezera južno od Katerinovke. Ruske snage napreduju i u Maksimiljanovki, potiskujući ukrajinske snage ka zapadnim granicama, dok se napadi nastavljaju kod Ostroja. U industrijskoj zoni zapadno od Kurahova, ruska artiljerija intenzivno pogađa položaje OSU.

 

(MAPA) Uspeli su! Rusija probila front u Zaporožju! Poništeni rezultati kontraofanzive Zelenskog, Putinove trupe prodiru u srce Ukrajine!

 

Pravac Pokrovskog: Ruske snage napreduju ka Selidovu

Na pravcu Pokrovskog, ruske snage su potisnule OSU na položaje unutar granica Mirnograda, zauzimajući nekoliko strateških uporišta. Borbe se vode i kod Suhog Jara, severno od Selidova, gde su ruske trupe proširile zonu kontrole oko Lisovke i napredovale oko 1,5 km. Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je selo Mihajlovka sada pod njihovom kontrolom, čime su uspostavili kontrolu vatre nad putem Mihajlovka-Selidovo. Ruske vazdušno-kosmičke snage gađaju ukrajinske položaje u rudniku Korotčenko, dok ruske trupe napreduju ka Višnjevoju, stvarajući preduslove za opkoljavanje Selidova sa zapada.

Časov Jar: Borbe kod Klešćejevke

Borbe se nastavljaju u blizini Časov Jara, konkretno kod sela Klešćejevka. OSU koristi sve resurse, uključujući dronove, kako bi sprečile napredovanje ruskih snaga prema Stupočkima. Ruska taktička i frontova avijacija bombarduje ukrajinske položaje.

Pravac Severskog: Pozicione borbe kod Verhnjekamenskog

Na pravcu Severskog vode se pozicione borbe u oblasti Verhnjekamenskog. Nisu prijavljene značajnije promene na frontu.

 

 

Krasnolimanski sektor: Rusko napredovanje kod Torske

U sektoru Krasnolimansk, ruske snage su napredovale do 1 km u severnom delu Torske platforme, šireći kontrolu prema Terniju.

Pravac Kupjanska: Ruske trupe napreduju ka Oskolu

Na pravcu Kupjanska, ruske snage napredovale su severno od Krugljakovke prema Oskolu, a borbe se vode i u Kolesnikovki. Ruska avijacija gađa ukrajinske položaje u Kupjansk-Uzlovoj i selu Peršotravnevo, dok su ruski vojnici ukopani u severnim delovima Petropavlovke.

Harkovski front: Pozicione borbe kod Lipceva i Volčanska

Na harkovskom frontu, borbe se nastavljaju u oblasti Lipceva, dok u Volčansku nema značajnih promena. Ruska vojska vodi iscrpljujuće pozicione borbe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Amerika bi mogla da iskoristi Izrael na isti način kao i Ukrajinu! SAD vole da ratuju i zbog toga su sebi stvorile brojne neprijatelje! (VIDEO)
Live TV

Amerika bi mogla da iskoristi Izrael na isti način kao i Ukrajinu! SAD vole da ratuju i zbog toga su sebi stvorile brojne neprijatelje! (VIDEO)

Situacija na Bliskom istoku se ne smiruje, ratu u Ukrajini se ne nazire kraj, a svet strahuje od globalnog sukoba. Da li će doći do eskalacije koja će prerasti novi svetski rat? Na ovo pitanje su, tokom gostovanja u "Info danu", odgovorali politički filozof Dragoljub Kojčić, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju političku istoriju, nekadašnji dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija i akademik profesor dr Dragan Radenović.

13.10.2024

18:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka