Autor: Informer.rs

17.10.2024.

20:00

Foto: Printscreen Twitter/Tanjug AP

Planeta

Zelenski uslovio Trampa! Ili će Ukrajina imati nuklearno oružje ili...

Reči Zelenskog preneo je TV kanal "Mi smo Ukrajina" na svom Telegramu.

"U razgovoru sa Donaldom Trampom, pitao sam ga, šta je izlaz? Ili će Ukrajina imati nuklearno oružje, a to je onda zaštita za nas. Ili bi trebalo da imamo neku vrstu saveza. Osim NATO-a, mi danas ne poznajemo nijedan efikasan savez. Zemlje NATO-a danas nisu u ratu. U NATO državi su svi živi, hvala Bogu. I tako biramo NATO. Verujem da me je Donald Tramp čuo, rekao je da imamo poštene argumente. Mislim da je ovo važno", rekao je Zelenski.

Podsetimo, Zelenski se krajem septembra sastao sa Trampom u njegovoj kuli u Njujorku. Bivšem predsedniku Sjedinjenih Država, Zelenski je predstavio svoj takozvani "plan pobede".

Zelenski je takođe rekao da "on i Tramp imaju zajednički stav o okončanju sukoba".

Vladimir Zelenski predstavio je u sredu Vrhovnoj radi takozvani "plan pobede", prenela je Strana.ua, napominjući da plan uključuje pet tačaka, a da prva podrazumeva pozivanje Ukrajine u NATO čak i pre kraja sukoba s Rusijom.

Tu je i ukidanje ograničenja za napade na Rusku Federaciju i nastavak "operacija" na njenoj teritoriji, kao i da se zaključi sporazum o zaštiti kritičnih resursa na ukrajinskoj teritoriji i da se u Ukrajini rasporedi "nenuklearni paket odvraćanja".