20.10.2024.

06:05

Foto: Tanjug/AP/Printscreen

Planeta

Razaranje! Kraj karijere NATO plaćenika! Rusija se najbrutalnije osvetila stranim vojnicima, stravične detonacije zatresle Zaporožje!

- Zaporožje, pogodak na mesto rasporeda OSU i stranih plaćenika. Na teritoriji kinološkog centra naselili su se banderovci i strani plaćenici. Održavala se priprema i raspodela po jedinicama za izvođenje jurišnih operacija na zaporoškom pravcu. Pored mesta dislokacije nalazilo se i malo skladište municije. Eksplozija je izazvala detonaciju - rekao je sagovornik agencije.

Lebedev je precizirao da je, prema preliminarnim podacima, u napadu poginulo više od 20 boraca, dok je preko 60 ranjeno.

Večeras su ukrajinski mediji izvestili o seriji eksplozija u Zaporožju.

Zaporoška oblast je postala subjekt Rusije nakon referenduma održanog u septembru 2022. godine, čije rezultate Kijev ne priznaje i nastavlja sa granatiranjem te teritorije. Pod kontrolom Rusije nalazi se više od 70% oblasti, dok ukrajinske snage kontrolišu bivši regionalni centar – grad Zaporožje. Od marta 2023. godine, administrativni centar oblasti postao je Melitopolj.