• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.10.2024

00:00

Kakav manevar! Rusija je ovako zauzela ceo grad! Komandna mesta zbrisana artiljerijom, a onda je usledio munjevit juriš!

EPA/Shutterstock/Printscreen

Vesti

Kakav manevar! Rusija je ovako zauzela ceo grad! Komandna mesta zbrisana artiljerijom, a onda je usledio munjevit juriš!

Podeli vest

Ruska artiljerija je pred napad na Ugljedar pogodila komandne punktove Oružanih snaga Ukrajine (OSU), čime je ukrajinski garnizon izgubio mogućnost organizovanog otpora, izjavio je za RIA Novosti izvor iz bezbednosnih struktura DNR.

- Ruska vojska je preciznim artiljerijskim udarom pogodila komandna mesta i zauzela grad u poluokruženju, čime je prekinula snabdevanje - pojasnio je sagovornik agencije.

Prema njegovim rečima, istovremeno sa udarom na komandne punktove, ruski borci uspeli su da ovladaju ključnim delom odbrane grada – rudnikom „Južnodonbaska“.

Ostatak 72. zasebne motorizovane brigade OSU pretrpeo je velike gubitke prilikom povlačenja iz grada, dodao je izvor.

- Naša artiljerija ih je potpuno uništila tokom povlačenja - precizirao je on.

Rusko Ministarstvo odbrane je 3. oktobra saopštilo da je Ugljedar oslobođen. Kako su naglasili u vojnom resoru, grupacija „Istok“ uspela je da probije ukrajinsku odbranu, izvede manevar zaobilaženja i udarima s bokova stavi grad u klješta. Tom prilikom, više od 40 ukrajinskih vojnika predalo se.

Denis Pušilin, lider DNR, izjavio je da oslobođenje Ugljedara omogućava operativnu i vizuelnu kontrolu nad logistikom oko Kurahova. Sada ruske snage mogu da napreduju ka Velikoj Novoselki, na granici sa Zaporoškom oblasti, i Kurahovu, gde je neprijatelj postavio snažne linije odbrane. Pušilin je takođe istakao da su pod kontrolu prešla i višekilometarska podzemna skloništa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija