22.10.2024.

12:40

Foto: Printscreen

Planeta

(VIDEO) Haos u Rusiji! Sve gori i nestaje u plamenu! Ukrajina napala ključne tačke širom države, zadat jak udarac industriji!

Rusko ministarstvo odbrane izjavilo je da je ruska protivvazdušna odbrana oborila 11 dronova iznad Brjanske oblasti, tri iznad Belgorodske oblasti, dva iznad Kurske oblasti, jedan iznad Tulske i jedan iznad Orlovske oblasti.

U Tambovskoj oblasti, ukrajinski dron je navodno izazvao požar na destileriji "Biokhim" u gradu Raskazovo, izjavio je guverner Maksim Jegorov.

Fabrika koja proizvodi etanol zapaljena

Prema zvaničnom sajtu kompanije "Biokhim", ova destilerija proizvodi "strateški važne proizvode za državu", uključujući etanol, koji se često koristi u industriji, pa i u proizvodnji eksploziva.

U naseljima Jefremov i Lužkovski u Tulskoj oblasti napadnute su još dve destilerije, izjavio je guverner Dmitrij Miljajev.

Guverner Voronježske oblasti, Aleksandar Gusev, saopštio je da je napad dronom izazvao manji požar na jednom od spratova industrijskog preduzeća. Nema izveštaja o žrtvama.

Ukrajinska vojska se još nije oglasila povodom ovih izveštaja, koji se ne mogu nezavisno proveriti. Ukrajina je izvela niz napada na vazdušne baze i druge vojne objekte u nastojanju da oslabi moćnije ruske vazduhoplovne snage i ograniči sposobnost Moskve da sprovodi razorne vazdušne napade na ukrajinske gradove.