27.10.2024.

08:10

Foto: Reuters

Planeta

Kao pred Berlinom 1945. godine! Putin spremio 200.000 vojnika, tenkove, haubice... Vojska čeka naređenje, imaju samo jedan cilj!

„Trenutni odnos artiljerijskih granata na frontu iznosi 1 prema 2, dok je na početku godine bio 1 prema 7, a tokom leta 1 prema 3“, navode ruski izvori.

Ova velika koncentracija ruskih snaga podseća na pripreme za osvajanje Berlina 1945. godine, s tim što je sada meta Kijev.

Plan je, prema izveštajima, doći do predgrađa ukrajinske prestonice, okončati konflikt i nastaviti s ekonomskim planovima, što je takođe bilo tema sastanka zemalja BRICS-a.

Kako javljaju ratni dopisnici, ruske trupe probile su ukrajinsku odbranu i preuzele kontrolu nad polovinom Selidova, postavljajući svoju zastavu na višespratnice.

Ukrajinski vojni zvaničnici i analitičari u Kijevu sve češće ukazuju na teškoće s kojima se suočava ukrajinska vojska i značajno napredovanje ruskih snaga.

Ruske jedinice nastavile su napredovanje u centru Selidova, zauzimajući pozicije duž železničke linije ka Višnevom i u oblasti rudarske deponije povezane sa selom.