07.10.2022.

09:44

Foto: Printscreen TV Pink

Politika

To je otvoren lov na Srbe i srpsku državu! Glavna tema - kako zavrnuti ruku Srbima i kako pritisnuti Vučića!

Juče ujutru kao bomba odjeknula je vest da je EU, na veliko lobiranje Hrvata, zabranila uvoz ruske nafte Srbiji i to, kako je tada prvobitno bilo navedeno, od 10. oktobra.

Predsednik Srbije kasnije u toku jučerašnjeg dana imao je veliki broj sastanaka u Češkoj gde je boravio na samitu Evropske političke zajednice, a glavna tema svih sastanaka bila je ta odluka EU.

-Juče je to bio otvoreni lov na Srbe i na srpsku državu. U Češkoj je glavna tema bila kako zavrnuti ruku Srbima i kako što jače pritisnuti Vučića. Kao bomba je odjeknula vest juče jutru da nam je EU, po odluci i pritisku ustaša, zabranili uvoz ruske nafte. To je bila prva vest i to da odluka važi od 10. oktobra - rekao je Vučićević.

Informer

Dragan J. Vučićević gostuje na TV Pink u Jutarnjem programu

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Informer" objasnio je da su se toj vesti obradovali i ustaški mediji, ali i oni domaći hejterski.

- Vidimo današnju nalsovnu stranu ovog domaćeg hejterskog "Danasa". Oni se očigledno otvoreno raduju srpskoj nesreći. Kao da su jedva dočekali da nam se sve zabrani, da ostanemo bez ičega. Njima izgleda stvarno narod nije u glavama, misle samo o sebi. Međutim, vest zbog koje su oni likovali bila je aktuelna u prepodnvenim časovima, međutim popodne je došlo do obrta za koji je najzaslužniji predsednik Aleksandar Vučić. Nakon važnih sastanaka, EU je odložila odluku o zabrani uvoza ruske nafte za 1. decembar, a brojni lideri dali su podršku našem predsedniku.

Informer

Dragan J. Vučićević, Informer

Kako kaže Vučićević, da nij bilo govora predsednika Srbije, od pmeranja odluke ne bi bilo ništa.

- Da nije bilo odlučne reakcije i sjajnog govora predsednika Srbije Aleksandra Vučića ne bi bilo ovog odlaganja. Vučić je svojim argumetima doveo evropske lidere u takvu situaciju da su mogli da odlože ovu doluku ili da priznaju kakvi su veliki licemeri - objasnio je Vučićević.

Gube pare, ali Srbiji nanose zlo

Hrvati putem naftovoda "Janaf" zarađuju novac, dobijaju sredstva i od Srbije, ali to njima nije bitno.

Informer

Dragan J. Vučićević gost Jutarnjeg programa na TV Pink

- Mi sve ovo vreme plaćamo Hrvatima tranzit nafte "Janafom". Oni sada traže da se taj naftovod zatvori za Srbiju. Spremni su čak i da se odreknu para da bi Srbiji naneli zlo, pa to je bolest, to je mržnja i patologija, to nije normalno - dodao je glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Informer".