27.10.2024.

16:53

Foto: Miloš Rafailović/Zoran Sinko

Politika

Zašto se zamonašila majka Bogoljuba Karića?! Političar progovorio o poznatoj dinastiji i potencijalnom nasledniku imperije (VIDEO)

- Po staroj tradiciji srpskoj od Kosovskog boja pa do danas, ako ostanu žene bez muževe, one idu u monahinje. Mi smo tradicionalna srpska porodica i mi smo na Kosovu hiljadu godina, ne znamo za drugo mesto osim Peći i Pećke patrijaršije. Mama i tata su se dogovorili kad jedno od njih umre, ono drugo će se zamonašiti. Tata je umro prvi i mama se zamonašila, ispunila obećanje, što je bilo nama neobično - rekao je Karić. 

Političar je otkrio i na koji način deluje čitava porodica, koja broji čak 270 članova. 

Informer

 

- Mi jednom nedeljno imamo porodični skup gde se okuplja svaka porodica, ne svi mi zajedno. Svake nedelje imamo ručak, a pre toga odemo do crkve. Ali imamo i četiri skupštine godišnje, a već 40 godina imamo skupštinu svoju, mi to zovemo sabor i na njemu donosimo odluke o tome šta treba da činimo dalje. Poslednji put smo na tom saboru doneli odluku da formiramo odbor za zdravstvo, jer nemamo svi u porodici Karić sve uslove za lečenje. Tu se formira budžet i biraju se doktori kod kojih treba mi da idemo za određene bolesti. Moja sestričina je predložila da se napravi fond i za obrazovanje. Takođe, nemamo svi iste uslove za obrazovanje. Nas je sad 270 - rekao je. 

Ima više kandidata za naslednika među unucima, poručio je Karić.

Informer

 

-  Ja radim na tome. Njih je sada 14 koje smo mi predvideli da zamene našu četvorku. Njih 14 su asistenti kod naše dece za projekte i poslove koje radimo i zaista su svi vrhunski predani i uključeni u to. Oni imaju svoju mesečnu platu, imaju raspored časova, škola, psole škole imaju vreme za odmor i sport, a imaju i vremena i za posao i biznis. Disciplina i odgovornost su neophodni. Kod nas Srba je najteže kako treću generaciju uklkjučiti u posao. Obično prva stvara, druga nekako održava, treća razbija, uništava i sahranjuje sve to - zaključio je. 

Ceo intervju sa Bogoljubom Karićem pogledajte u video-snimku ispod: