18.09.2018.

11:31 >> 12:25

Foto:

Sport

(VIDEO) VRATA PAKLA, TRESU SE NOGE I KADA NEMA BUKE! "Tunel na Marakani je najstrašniji u Evropi"

 

Zaziru Italijani od "delija" i atmosfere više od Zvezdinih fudbalera, a posebno apostrofiraju tunel koji od svlačionica vodi do terena.

Gazeta delo Sport je napravila reportažu o famoznom tunelu Marakane. Ističe da više nije isti kao na "zastrašujućem“ snimku koji je kružio po internetu pre nekoliko godina. 

Ipak, tunel, iako okrečen i sređen, i dalje je zastrašujući, i dalje klecaju kolena protivničkim fudbalerima kako se bliže izlasku na teren i kako buka sa tribina postaje zaglušujuća.

Gazetin reporter navodi da tunel predstavlja vrata pakla na Marakani, prenosi Mozzartsport. I nisu u pitanju samo navijanje i buka koji se čuju. Kaže da tunel izaziva vrućinu i osećaj zbog kojeg se noge tresu čak i kada nema buke. 

- Izlaz iz svlačionica izgleda kao savim običan, nalik onom u osnovnim školama. A onda sa desne strane čujete buku i ugledate tunel u koji morate da uđete i iz kojeg dopire buka. I počnete da brinete.

Prvi utisak o tunelu je njegova dužina. Ne vidi mu se kraj! Drugi utisak je nagib. Imate utisak da se spuštate u pakao. Mislili smo da je to samo metaforički. Ali ne! Stvarno tako izgleda kada se spuštate tunelom. Širok je tek nekoliko metara, a dugačak 75. I to je samo deo. Kada pomislite da ste stigli do kraja, kada vidite svetla i čujete buku, niste. Četiri stepenika levo, pa 19 desno. A onda opet nizbrdo i tunel postaje sve uži i uži. 

Ulazite u poslednja 33 koraka, a iznad glave dopire buka sa tribine sa najvatrenijim navijačima. Čovek se zapita kako da igra u tom ambijentu. Svetlost koju vidite u poslednijh 15 koraka, nije nimalo umirujuća.

Pogledajte video italijanske Gazete.

SRBI SU NEPOBEDIVI NA "MARAKANI"! Italijani strepe, "delije" im uterale strah u kosti!

ZVEZDA SE NIKOGA NE PLAŠI, NEĆEMO NA OVOME STATI! Milojević pred Napoli: Što bi rekao veliki Anćeloti, mi smo fascinantni autsajderi!

"MARAKANA" JE TVRĐAVA KOJU JE TEŠKO OSVOJITI! Najdoski plaši Napolitance: Kada izađu u to grotlo...

Tagovi: