• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M.G.

17.09.2018

13:01

ZVEZDA SE NIKOGA NE PLAŠI, NEĆEMO NA OVOME STATI! Milojević pred Napoli: Što bi rekao veliki Anćeloti, mi smo fascinantni autsajderi!

Crvena zvezda

ZVEZDA SE NIKOGA NE PLAŠI, NEĆEMO NA OVOME STATI! Milojević pred Napoli: Što bi rekao veliki Anćeloti, mi smo fascinantni autsajderi!

Podeli vest

Vladan Milojević, trener Zvezde, poručio je pred start Lige šampiona u utakmicu sa Napolijem (utorak, 21.00, Arena 1), da srpski šampion poštuje sve rivale, ali da se nijednog ne plaši


- Došli smo do ovog trenutka i svi jedva čekamo utakmicu. Kako najaviti i šta znači za nas? Mislim da mnogo znači za klub. Zvezda je veliki klub, mislim da je ova generacija napravila veliki uspeh. Mi smo  intimno hteli u svlačionici  da ponovo vratimo Zvezdu na puteve stare slave i gde zaslužuje istorijom i veličinom. Želeli smo Ligu šampiona. Budite uzbeđeni da ćemo uraditi sve da ne stanemo na ovome. Citiraći Anćelotija kada su ga pitali o Zvezdi: "To je fascinantan autsajder".  Želeli smo svi da vidimo Ligu šampiona  i možemo da se pohvalimo da smo jedini u regionu koji igramo, nije lako igrati u evropskom fudbalskom kremu-  - kazao je Milojević.

Ne vidim zašto bismo imali bilo kakav pritisak. Što se tiče razultata, sav je pritisak na meni, ja sam odgovoran. Na mojim igračima je da daju sve od sebe i uživaju

Vladan Milojević, trener Zvezde

 

Respektuju crveno-beli Italijane, ali ih se bez obzira na veličinu ne plaše.

- Spremaćmo se kao za sve ostale utakmice. Motivisani smo. Jedva čekamo da igramo sa takvim veličinama, imam poverenje u moje momke. Sutra će biti u ritmu Zvezde i Srbije, spektakl. Što se tiče meča, uz resprekt prema Napoliju i ostalim klubovima, ne plašimo se nikoga. Daćemo sve od sebe i boriti se uz podršku navijača, neka bude kako će biti. Ali činjenica da smo ovde ne bih voleo da budemo puki učesnici. Biće lepa utakmica. 

Milojević je od samog dolaska u Crvenu zvezdu verovao u velike stvari.

- Kada se sve završi možete da pričate. Moramo da budemo iskreni, od kada sam došao, igrači i ja smo verovali. Kada radite morate da verujete. Sada da kažemo da li je trebalo da bude LŠ, bio je cilj. Imamo dosta igrača koji su imali ponuda i pokazali su ljubav prema Zvezdi, jer smo svi ostali da bismo igrali Ligu šampiona. Mi smo mala zemlja u odnosu sa kakvim gigantima igramo. Nećemo se zaustaviti na ovome. Imali smo volju i želju, zato smo trenirali i borili se. Sada nam preostaje da živimo stvarnost. Ne dajem velika obećanja, a kažem da možemo dosta dobrih stvari da napravimo.

Novinar "Gazete dalo sport" pitao je Milojevića da li može nešto da nauči od kolege na klupi Napolija.

- Respekujem gospodina Anćelotija jedan je od najboljih trenera u svetu. Volim da učim i dosta toga sam naučio i od gospodina Anćelotija. Imaću priliku da igram protiv njega, to je izazov za mene, mogu da napredujem kao što igrači mogu da napreduju tokom mečeva sa takvim protivnicima. 

Foto: Starsportphoto©

Nenad Krstičić i Vladan Milojević

Milojević je potvrdio da je situacija sa Benom bolja, kao i da zna kako će igrati protiv Napolitancima.

- Situacija sa Benom je bolja, videćemo. Siguran sam u sebe, znam otprilike, ne otprilike, nego znam kako ćemo se suprotstaviti Napoliju. 

Jedno od pitanja italijanskih novinara za trenera Zvezde, bilo je da navede igrače Napolija kojih se plaši. 

- Ne znam da li sam dobro razumeo novinara. Nisam rekao da se bojimo, daleko bilo, ne postoji igrač kojeg se plašimo, možemo da respektujemo. Da se plašimo ne bismo ni izlazili da igramo. U Napoliju ne postoji slabo mesto, i sa Sarijem je pravio ozbiljne rezultate, bio na pragu Skudeta. Napoli je i ove godine favorit u Seriji A. Mi ćemo igrati našu igru, nemamo razloga da se plašimo. Ne želim da se moji igrači plaše bilo koga. 

Hvala Siniši!
 

Siniša Mihajlović pomogao je Vladanu Milojeviću u pripremi meča sa Napolijem. 

- Čuo sam se sa Sinišom Mihajlovićem. Razmenili smo podatke u vezi sa fudbalskim stvarima. Zahvalio bih mu se na savetima, ali ne bih sada pričao o detaljima. 

Izvukli su crveno-beli dosta pouka iz meča sa Salcburgom, a trener Milojević kaže da svaki minut dekoncentracije protiv vrhunskih ekipa može skupo da košta. 

- Ne sme da nam se ponovi prvo poluvreme iz Salcburga. Ovde ne pričamo o poluvremenu, već o minutima. Ne bi smelo ni sutra da imamo slobodnih minuta dekoncentracije, jer Napoli i druge ozbiljne ekipe kao Salcburg vas kazne. Imamo igrače koji su prvi put prošle sezone igrali u LE, a da ne pričamo o LŠ. Srećan sam jer imamo pametne momke, koju su spremni da uče, rasli smo iz utakmice u utakmicu. Kada igrate sa gigantima, Salcburg je fantastičan tim, izvukli smo dosta pouka koje će nam poslužiti za Napoli. 

Milojević je još jednom istakao da ne oseća pritisak pred utakmicu, kao i da je sva odgovornost na njemu, a ne igračima.

Meni kao treneru pritisak je skoro svaki dan, tako je kada se bavite ovim poslom. Ali, ja sam potisnuo bilo kakav pritisak, razmišljam na drugačiji način. Razmišljam o mojoj ekipi, mojim igračima, da sa stručnim štabom odradim posao na najbolji način. Pritisak je deo ovog posla i mislim da i ne treba o tome da pričamo. Možemo da pričamo da li je veći ili manji, ja ga nemam, potisnuo sam ga. Meč sa Napolijem je spektakl, daćemo sve od sebe, svi smo srećni. Ja sam srećan i ponosan. Doveli smo ovakve veličine u Srbiju, prezentovaćemo Srbiju, Beograd, da budemo dobri domaćini, da naši navijači pokažu da su najbolji navijači. Ne vidim zašto bismo imali bilo kakav pritisak. Što se tiče razultata, sav je pritisak na meni, ja sam odgovoran. Na mojim igračima je da daju sve od sebe i uživaju - jasan je trener srpskog šampiona.

Foto: Starsportphoto©

Tekst potpisa

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
voja

pre 5 godina

molio bih vas da netrcite tako brzo sa izjavama jos i neznate ko su oni i kako su mocni u trenutcima,ove izjave zapamticemo dobro pa cemo pricati posle utakmice,ja jesam partizanov navijac da se razumemo ali u ovoj situaciji navijam za naravno srpski klub zvezdu i zelim joj puno srece

Rodic Savic

pre 5 godina

Rodic i Savic su ti najvece rupe.Rodic pogotovo,Ben u Salzburgu na pocetku kontra prva sam Radonjic levo i on vuce loptu,umesto odma da dao,to da izbacis i Pavkova ubacis makar poluvreme.Jak,glavom igra strasno,sut ima,pravi centarfor,kakav bre Stojiljkovic,Milic.Kafu ima sut levom strasan,iskoristiti to,i Jovancic ima potencijal.Pa srecno.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija