Autor: Informer.rs

24.08.2020.

19:55

Foto:

Sport

NEMA TENZIJA U ALBANIJI, PRILAZE NAM DA TRAŽE FOTKE! Stanković pred Tiranu: Ako se plašim eliminacije, izgubio sam u startu!

- Za nas je ovo takmičarska utakmica i ništa više od toga. Svaki meč vredi nešto i ima svoju težinu, da li su to tri boda, da li je prolazak u narednu rundu takmičenja, ali uvek ima nešto specifično. Znamo šta nas čeka, upoznati smo sa kvalitetima i stilom igre kakav neguje Tirana - rekao je Stanković, preneo je sajt Zvezde.

(VIDEO) BRUKA I SRAMOTA ALBANACA! Navijači Tirane ispratili igrače na megdan Zvezdi ISMEVAJUĆI SMRT MARKA IVKOVIĆA! Vijorile se i zastave UČK i VELIKE ALBANIJE!

Fudbaleri Zvezde igraju u utorak od 20 časova u Albaniji protiv Tirane, utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Informer

Stanković je rekao da je ekipa imala vremena za odmor i detaljnu pripremu utakmice i da bez straha ulazi u meč. Govoreći o sastavu protivnika, on je rekao da je ekipa upoznala protivnika, koji je sastavljen od mladih igrača koji znaju šta hoće, imaju kvalitet, brzinu, dobar blok.

- Isključivo od nas zavisi. Ostajem pri tom stavu. Bitan je ulazak u utakmicu, kao i strpljenje. Ne treba da brzamo, jer meč traje 90 ili u ovom slučaju 120 minuta. Mi se lako adaptiramo svemu. Protiv Evrope smo hteli u prvih dvadesetak minuta da rešimo pitanje prolaska, ali ne može to tako. Strpljenje je ozbiljan faktor u ovakvim utakmicama - naveo je Stanković.

Informer

On je rekao i da odredjeni rizik nosi to što se igra samo jedna utakmica.

- Može svašta da se desi, nema popravnog, ali zato se sprema, radi i proučava protivnik kako bi se rizik sveo na minimum. Moraš da umeš da iskontrolišeš emocije, tenziju i da rad preneseš na igru koju očekuješ. Fudbal se igrao i pre i posle mene. Ako razmišljam o svojoj sudbini na osnovu jednog meča i o tome šta će biti sutra, onda sam u početku izgubio - dodao je.

Trener Zvezde rekao je da u vezi sutrašnje utakmice razmišlja samo o sportu.

- Došli smo da igramo fudbal. Ništa drugo me ne zanima. Nisam osetio nikakvu vrstu tenzije u Tirani, čak mi je dosta ljudi prišlo sa željom da se fotografišemo - zaključio je Stanković.