Autor: Informer.rs

12.10.2020.

12:40

Foto:

Sport

TERZA, REAGUJ! Ljubimac delija slobodan u januaru?

Navodno je Al Ahli zainteresovan da raskine saradnju sa iskusnim vezistom iako ima ugovor do do juna 2022. godine. Nisu zadovoljni učinkom bivšeg kapitena Crvene zvezde, pa traže najbezbolniji način raskida saradnje.

Marin zarađuje 2.000.000 dolara po sezoni i sa finansijske strane nema razloga da napušta ekipu Vladana Milojevića. Međutim, od zimus do danas odigrao je 15 utakmica za Al Ahli u svim takmičenjima postigao dva gola dao i dva namestio. Postoji šansa da već za tri meseca Marin postane slobodan igrač, pod uslovom da se odrekne dela novca koji bi mu pripao ako bi Al Ahli samoinicijativno prekinu saradnju.

Informer

 

- Marko Marin ostaje s nama do januara. I pokušaćemo s njim da se dogovorimo, jer ga štiti klauzula po kojoj moramo da mu platimo 4.000.000 evra u slučaju jednostranog raskida ugovora - objasnio je Abdul Ilahj Mumina, predsednik Al Ahlija.

U situacijama kada obe strane žele raskid saradnje, najčešće dogovore da novac na ime raskida bude manji od predviđenog. U tom slučaju Marin bi dobio  novac, ali i "čiste“ papire da potraži novu sredinu. "Delije" bi ga rad ponovo videle na "Maeakani".

Informer

 

Crvena zvezda je od prodaje Marina inkasirala 1.700.000 evra, s tim da Saudijci nisu još kompletan iznos prosledili za Beograd.

Bonus video