Autor: Informer.rs

17.11.2020.

11:09

Foto:

Sport

POSLE SKANDALA! Otkriveno šta je vođa "delija" rekao Stankoviću!

Jedan od vođa navijača "delija" Vladimir Šavija prekinuo je utakmicu upadom na teren u 50. minutu, i to u vremenu kad su stadioni zaključani za sve navijače zbog epidemije koronavirusa.

Razlog Šavijinog upada na "Marakanu" zajedno sa još nekoliko ljudi jeste odavanje počasti istaknutom navijaču crveno-belih Branislavu Zeljkoviću Zelji, koji je preminuo pre tačno deset godina.

Informer

Starsportphoto

 

Legendarni vođa "delija" sa grupom prijatelja pojavio se tokom poluvremena na atletskoj stazi i obratio se igračima, pre istrčavanja na teren, koji su ga slušali pažljivo. Samo što je počela utakmica, Šavija je ušao u restriktivni prostor, do Zvezdine klupe, i počeo da se objašnjava sa trenerom Dejanom Stankovićem. Strateg crveno-belih zagrlio je Šaviju i pokušao da ga umiri, a prema rečima našeg izvora, pomenuti navijač je tražio da oda počast saborcu sa severne tribine.

- Šavija je prišao Stankoviću i rekao mu da želi da oda počast Zeljkoviću. Došao je i kapiten Milan Borjan, jer je i on želeo da pomogne prisutnima da što lakše okončaju razgovor sa navijačem. Reagovali su i delegat, policija, ali niko nije ni pokušao Šaviju da udalji sa stadiona - kaže naš izvor sa "Marakane".

Informer

 


Na kraju se on vratio na severnu tribinu i upalio baklju, a na ogradi je bio istaknut transparent u čast Zeljkovića, na kojem je pisalo "Deset godina je prošlo, četnici i sever te i dalje vole". Policija je potom dozvolila i ostalim prisutnim navijačima da prođu na tribinu.

Informer

 

- Šavija je bez problema prošao na tribinu, a zatim i ostali navijači. Reč je uglavnom o starijoj grupi navijača, koja je cenila Zeljkovića dok su zajedno bili na tribini. Ironija je što su svi stadioni u zemlji zaključani u smislu da nema prisustva zbog epidemije koronavirusa, ali za ovu grupu ta pravila nisu važila - zaključuje naš izvor.

Bonus video