20.02.2021.

09:09

Foto:

Sport

KAPITEN ZVEZDE ZA INFORMER O ŠANSAMA U REVANŠU! Idemo na "San Siro" po prolaz!

Idemo na "San Siro" da izbacimo favorizovani Milan i da ispišemo nove stranice naše slavne istorije, poručuje za Informer kapiten Crvene zvezde Milan Borjan (33)!

Crveno-beli su u četvrtak uveče na "Marakani" odigrali 2:2 sa sedmostrukim šampionom Starog kontinenta u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope. Iskusni golman Zvezde kaže da beogradska ekipa može da nastavi takmičenje i nakon revanša.

UČINAK ZVEZDE U EVROPI OVE SEZONE

Utakmica 11
Pobeda 6
Nerešeno 4
Porazi 1
Gol razlika 20:8
 


Remi je uspeh

Već sledećeg četvrtka na čuvenom milanskom stadionu srpski šampion pokušaće da napravi čudo i savlada drugoplasirani tim Italije.

Zvezdi osim pobede odgovara i remi sa tri ili više postignutih golova, ali Borjan poručuje da njegovi saigrači i on žele trijumf.
 

- Zadovoljni smo, ali tek nam predstoji težak posao. Idemo na "San Siro" i nadamo se prolasku dalje. Verujemo da možemo da pobedimo. Da ne verujemo, ne bismo bili ovde i bavili se ovim poslom. Videli ste kako smo dali gol u poslednjem minutu. Može isto da nam se desi tamo. Može da se desi i da damo gol u prvom minutu, pa onda da se branimo. To se nikad ne zna, ali ono što se zna jeste da se do kraja nećemo predati i da imamo realne šanse da prođemo dalje - samouvereno poručuje najbolji igrač Crvene zvezde u poslednjih pet godina.

KVOTE PRED REVANŠ

Prolaz Milana 1,15
Prolaz Zvezde 5,50
Pobeda Milana 1,40
Nerešeno 4,75
Pobeda Zvezde 7,00

Crvena zvezda je u četvrtak dva puta gubila i dva puta uspevala da izjednači. Poveo je italijanski tim autogolom Radovana Pankova, a početkom drugog dela izjednačio je Gelor Kanga iz penala. Nedugo potom "roso-neri" su ponovo poveli pogotkom Tea Ernandeza iz jedanaesterca, ali je u poslednjim trenucima meča Milan Pavkov izjednačio na 2:2.

- Nerešen ishod protiv ekipe kao što je Milan je uspeh. Videli ste koliko su brzi, ali uspeli smo da se nosimo s njima, što nam daje dodatni motiv - dodaje iskusni čuvar mreže.

Kapiten oborio rekord

Kapiten Zvezde Milan Borjan u četvrtak uveče postao je rekorder po broju odigranih evropskih mečeva za crveno-bele. Borjanu je to bio 51. meč u Ligi Evrope ili Ligi šampiona, što je za jedan više od četvrte Zvezdine zvezde Vladimira Petrovića Pižona. Iza su ostali Dušan Savić sa 41, Jovan Kule Aćimović sa 39, kao i Zoran Filipović, Mihalj Keri i Miloš Šestić sa po 35.