• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.02.2021

16:47

BORJAN PRETEKAO PIŽONA! Kapiten Crvene zvezde je novi rekorder šampiona Srbije

Crvena zvezda

BORJAN PRETEKAO PIŽONA! Kapiten Crvene zvezde je novi rekorder šampiona Srbije

Podeli vest

Kapiten Crvene zvezde Milan Borjan postao je novi rekorder po broju odigranih međunarodnih utakmica u crveno-belom dresu

Meč protiv Milana na stadionu "Rajko Mitić" bio je 51. u evropskim takmičenjima za Zvezdinu hobotnicu Milana Borjana.

Ta utakmica podigla ga je na sam vrh liste kontinentalnih nastupa u crveno-belom dresu, jer je time prestigao dojučerašnjeg rekordera Vladimira Petrovića Pižona.

 

 

Mnogo puta je konstatovano da je Milan Borjan Zvezdin najbolji golman u ovom veku, što on, konstantno, iz utakmice u utakmicu dokazuje. Kapiten šampiona Srbije srušio je rekord koji je na snazi već četiri decenije, a koji je prethodno postavio Vladimir Petrović Pižon. U utakmici sa Slovanom iz Libereca je izjednačen, a Borjan ga je sada i oborio.

Ponosan sam što sam deo Zvezdine istorije. Učiniću sve da nastavimo da je pišemo i narednih sezona - rekao je Zvezdin rekorder i kapiten Milan Borjan.

Činjenica je da Borjan nije propustio nijednu evropsku utakmicu od kada je došao u Crvenu zvezdu, još davne 2017. godine. Od samog starta zauzeo je mesto među stativama i postao miljenik Delija. Odigrao je više od 160 utakmica u svim takmičenjima, a nastupao je ukupno 51. put u Evropi, čime je uspeo da sruši rekord koji je dugo bio nedodirljiv.

Zvezdini evropski rekorderi

1. Milan Borjan 51

2. Vladimir Petrović 50

3. Dušan Savić 41

4. Jovan Aćimović 39

5. Zoran Filipović, Mihalj Keri, Miloš Šestić 35

Tim povodom se i sam Borjan oglasio na Instagramu.

Hvala svima na čestitkama! Velika čast je za mene što sam 51. put nosio dres moje Crvene zvezde u evropskim takmičenjima. Ovaj rekord za mene ima posebnu težinu. Odigrao sam više evropskih utakmica od legendi, čije ime svaki put kada spomenem ustanem jer zaslužuju ogromnu čast i poštovanje, imena kao što su Vladimir Petrović, Dušan Savić, Jovan Aćimović i mnogi drugi... Trudiću se da sa mojim timom dupliram ovaj broj utakmica! Živela naša Crvena zvezda!!! - napisao je Borjan.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija