Autor: Informer.rs

11.03.2021.

22:29

Foto:

Sport

ŠOK SA MALOG KALEMEGDANA! Zvezda raskinula ugovor sa reprezentativcem Srbije

Crvena zvezda i Boriša Simanić su posle sedam godina završili saradnju, nezvanično prenosi "Mozzart Sport".

Tim sa Malog Kalemegdana u 29. kolu Evrolige igra protiv Himkija, a u rosteru treću utakmicu zaredom nema Simanića, a razlog je upravo taj što je došlo do rastanka.

Momak rodom iz Ljubovije se poslednji put u sastavu Crvene zvezde našao u prošlonedeljnom meču protiv minhenskog Bajerna u Beogradu, ali je susret odgledao sa klupe.

Poslednji nastup za crveno-bele ubeležio je kolo ranije na gostovanju Baskoniji u Vitoriji. Posle Bajerna, Simanića nije bilo u protokolu za gostovanje Olimpijakosu u Evroligi i Splitu u regionalnom takmičenju.

Simanić je u prvi tim Crvene zvezde ušao u sezoni 2015/16 posle proboja u prvi tim FMP iz Železnika kao pozajmljen igrač. Posle dve godine u seniorskom pogonu crveno-belih takmiačarsku 2017/18 provodi na novoj pozajmici u beogradskom predgrađu, da bi najbolja izdanja u dresu Zvezde pružao tokom mandata Milana Tomića, u sezoni 2018/19.

Informer

Boriša Simanić protiv Efesa

On je tada obeležio petu utakmicu finala plej-ofa ABA lige protiv Budućnosti kada je osvajanju titule doprineo sa deset poena, pet skokova, tri asistencije, dve blokade i jednom ukradenom loptom.

Tokom proteklih godina nekoliko puta dobijao je šansu da se dokaže i postane startno visoko krilo Crvene zvezde, ali umesto konstantne forme kod Dejana Radonjića i Dragana Šakote znao je samo na momente da potvrdi veliki talenat i potencijal.