Autor: Informer.rs

07.04.2021.

20:40

Foto:

Sport

/OCENE/ANKETA/ KANGA JE ANĐEO I ĐAVO! Stankovićeve izmene rešile meč! Ivanićev DOKTORAT na derbiju!

Crveno-beli su na Marakani nadigrali Partizan i upisali minimalnu pobedu od 1:0(0:0). Nakon dugo vremena Zvezda je slavila u derbiju, ali je ovaj trijumf "vredniji" jer verovatno znači tutulu!

Ocene:

Milan Borjan 7 - Nema šta, Milan Borjan je apsolutno zlato Crvene zvezde! Tu je kada treba da se podvikne, da se odbrani i spusti lopta. Imala je Zvezda veliku prednsot od jednog gola, imao je Sejduba Suma veliku šansu da obezbedi remi Partizanu, ali je Borjan bravurom zaustavio njegov udarac i spasio pobedu svom timu za četvrtu u nizu. 

Informer

Milan Gajić 6,5 - Većina dobrih napada Partizana išla je preko njegove strane, pomagao mu je Katai koliko je mogao, ali se mučio Gajić u većem delu meča. U prvom poluvremenu ga je Nemanja Jović napadao i bio je mnogo opasniji nego u nastavku Lazar Marković, mada to ima i veze sa igrom ostatka tima. Ofanzivno kao i uvek opasan. Imao je fantastičan prodor krajem prvih 45 minuta kada je proigrao Nikolića, ali je mladi veznjak Zvezde bio neprecizan. 

Nemanja Milunović 6 - Videlo se i na današnjem meču da mu mnogo više odgovara igra sa trojicom pozadi, ali je pravilo o "bonus" igračima sprečilo da Stanković zaigra tako. Imao je jedno "klizanje" sredinom prvog dela igre koje je moglo skupo da košta njegov tim, ali je Njegoš Petrović isparavio njegovu grešku. U nastavku siguran u skoku, sprečio je svaku dugu loptu crno-belih i predstavljao opasnos posle kornera. 

Informer

Miloš Degenek 6,5 - Bolji deo štoperskog tandema večeras. Nije bilo greške u igri reprezentativca Australije, siguran u pasu, ali i u defanzivi. 

Milan Rodić 6, do 86. minuta - Nervozno je neumorni bek Zvezde ušao u meč, rano dobio i žuti karton koji ga je "usporio" u agresivnosti. Morao je Sanogo da pomaže mnogo više na njegovo strani u naletima Takume Asana, ali je na kraju Rodić preživeo. Izveo ga je Stanković u finišu meča kako bi pojačao skok igru sa Markom Gobeljićem. Većina napada Zvezde išla je preko njegove strane, a gotovo svako ispucavanje Milana Borjana bilo je baš na Rodića koji je imao bezbroj duela sa Miljkovićem. 

Seku Sanogo 6,5 - Košmaran start za iskusnog vezistu! Veliki broj loših dodavanja i komplikovanja na "ničijoj zemlji". Delovalo je da mu je Stanković izbio "bubice" iz glave, ali nije tako. Ponovo je Sanogo pokazao najveću slabost u igri, a to je komplikovanje. Smirio se posle pola časa igre i "muški" isterao do kraja. Jurio je Bibrasa Natha po terenu i uspeo da ukroti glavni izvor kraecije u igri crno-belih, otud i pola ocene više. 

Njegoš Petrović 6,5, do 45. minuta - Predstavljao je taktičko iznenađenje Dejana Stankovića za kolegu sa "druge strane". Imao je Petrović i lepih poteza, ali je se igrao sa "nervima" navijača kada je pokušao da proda "štiklu" Ivanu Obradoviću. Sredinom poluvremena skinuo je loptu sa noge Nemanji Joviću i spasio siguran gol i Nemanju Milunovića. 

Informer

Veljko Nikolić do 5,5, do 45. minuta - Nevidljiv je bio izdanak Zvezdine omladinske škole u prvom poluvremenu! Morao je mnogo bolje u nekoliko situacija, a posebno pred kraj prvog dela igre kada je imao najbolju šansu. Bespotrebno je Nikolić zakomplikovao i pokušao iz okreta, ali je njegov udarac Stojković lako ukrotio. 

Mirko Ivanić 7,5 - Ako je Borjan Zvezdino zlato, onda je Ivanić grumen zlata! Mađioničar i ubedljivo najbolji igrač u Superligi! Jednim potezom u prvom poluvremenu namestio je najbolju šansu na meču za Zvezdu. U drugom poluvremenu imao je veliku pomoć u vidu Aleksandra Kataija. Za kraj, verovatno niko u Partizanu nije očekivao da će Kanga njega gađati posle kornera, ali je Ivanić u stilu Pavkova trzajem glave pogodio malu mrežu i verovatno doneo Zvezdi četvrtu vezanu titulu. 

Informer

Aleksandar Katai 6,5, do 74. minuta - Bilo je blistavih momenata u igru "Magika" "štikla" u svom šesnaestercu, dva lažnjaka od kojih se Obradoviću zavrtelo u glavi, ali ga je igra na desnoj strani mnogo usporila. U drugom poluvremenu sa Ivanićem je pravio dar-mar na levoj strani i razbio Miljkovića. Izašao kako bi Srnić, kao mnogo bolji defanzivac završio meč. 

El Fardu Ben 6,5 - "Žrtvovan" je u prvom poluvremenu i nije se najbolje snašao kao najistureniji. Pokušavao je da pritisne zadnju liniju crno-belih, ali nije išlo. U drugom delu se prebacio na, prirodnu, desnu stranu i odmah je pravio razliku sa Gajićem. 

Gelor Kanga 8, od 46. minuta - Proklinje veorovatno Aleksandar Stanojević što reprezentativac Gabona nije kažnjen za večerašnji derbi zbog navodnog kašnjenja! Gušila se Zvezda, bila na "konopcima", ali je njegov ulazak na teren spojio igru crveno-belih. O asistenciji posle kornera nema potrebe mnogo pričati! Anđeo i đavo u jednom igraču...

Informer

Dijego Falćineli 6,5, od 46. do 86. minuta - Falio je klasičan napadač Zvezdi u prvom poluvremenu, a ulazak Dijega Falćinelija preokrenuo je tok utakmice. Ono što Ben nije mogao uradio je on. Veliki broj skok duela dobio je sa štoperima Partizana, na kraju se tako i povredio i ranije završio utakmicu. Ponovo je bio "vojnik" sistema i svoj lični učinak podredio timu. 

Slavoljub Srnić bez ocene, od 74. minuta - Ušao da zatvori meč. Premalo vremena za konkretan učinak.

Milan Pavkov bez ocene, od 86. minuta - Premalo vremena za konkretan učinak.

Marko Gobeljić bez ocene, od 86. minuta - Premalo vremena za konkretan učinak.

Dejan Stankovič 7 - Loša je bila Zvezda u prvom poluvremenu, nije Stanković zaslužio prelaznu ocenu zbog prvih 45 minuta, ali je na svaki način pokušao da razmrda svoj tim, po cenu žutok kratona i žestoke svađe sa sudijom Simovićem. Ko zna šta je rekao njegovim momcima u svlačionici, ali je Zvezda promenila DNK u nastavku i zaigrala mnogo bolje. Pogodio je sa svim izmenama i apsolutno zasluženo dao i poslednji ispit, ako je nakon fantastične sezone iko sumnjao u njega!