• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.04.2021

16:00 >> 17:22

ZVEZDIN PEČAT NA NOVU TITULU! Crveno-beli RAZBILI "mit" i Partizan za četvrtu u nizu! /VIDEO/FOTO/

Fudbal

ZVEZDIN PEČAT NA NOVU TITULU! Crveno-beli RAZBILI "mit" i Partizan za četvrtu u nizu! /VIDEO/FOTO/

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Partizan sa 1:0 (0:0) u 164. večitom derbiju

Čekali su navijači Crvene zvezde na trijumf nad večitim rivalom više od godinu i po dana, a pobeda je stigla baš sada! Nakon 17 vezanih pobeda crno-belih Zvezda je prekinula seriju i verovanti rešila pitanje šampiona države - 1:0 (0:0)!

Foto: Starsportphoto

Nervozno je otvorila Crvena zvezda utakmicu, počelo je sa velikom greškom Seku Sanoga, a stameni vezista crveno-belih imao je velike probleme tokom celog prvog dela igre. 

Partizan je bio konkretniji rival sve do 30 minuta. Pretili su redom Asano, Natho i na kraju dva puta Nemanja Jović, ali je sreća bila na strani šampiona Srbije. Oslobodila se Zvezda pred kraj prvog dela igre, krenulo je bravurama Mirka Ivanića, a najveću priliku imao je Veljko Nikolić, ali je Stojković fantastično odreagovao. 

Foto: Starsportphoto

Sevnula je odmah nakon toga kontra Partizana preko Jovića, lopta je stigla do Holendera, ali je prečka zaustavila udarac mađarskog reprezentativca. Prvo poluvreme obeležila je velika nervoza sa obe strane, ali i veliki broj tehničkih grešaka. 

Krenuo je Dejan Stanković ofanzivno u drugom poluvremenu, umesto mlakih Nikolića i Petrovića na teren je poslao Falćinelija i Kangu, a upravo je reprezentativac Gabona doneo prevagu u derbiju! Izveo je Kanga korner i u "trepavicu" pogodio Ivanića koji je trzajem glavom pogodio malu mrežu i ispostaviće se rešio derbi!

Podigla se tenzija u samom finišu meča, dva puta se stvarala velika gužva oko sudije Simovića, ali je na kraju sve prošlo bez crvenih kartona. Imao je Sejduba Suma ogromnu priliku u sudijskoj nadoknadi, ali je Milan Borjan fantastično reagovao i sačuvao pobedu svom timu!

Ovaj trijumf Zvezdi ne garantuje, ali ga spaja sa četvrtom titulom u nizu! Crveno-beli sada imaju 12 bodova više od večitog rivala na osam kola pred kraj prvenstva!

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 1:0 (0:0)

Strelac: Ivanić 57

Stadion: Rajko Mitić. Sudija: Novak Simović.

Crvena zvezda: Borjan-Gajić, Degenek, Milunović, Rodić - Petrović, Sanogo, Nikolić - Ivanić, Katai, Ben. Trener: Dejan Stanković

Partizan: Stojković-Miljković, Vujačić, S. Marković, Obradović - Zdjelar, Šćekić - Asano, Natho, Jović - Holender. Trener: Aleksandar Stanojević

 

TOK MEČA UŽIVO

Drugo poluvreme

92. minut - Igraće se još tri ili četiri minuta, produžio je sudija Simović meč za pet minuta!

91. minut - Nova šansa za Partizan! Ubacio je sada Asano loptu, ali je očistio to Sanogo!

89. minut - Bravura Milana Borjana! Pobacao je Suma celu odbranu Zvezde, ali je kapiten spasio siguran gol!

87. minut - Povređen je Dijego Falćineli umesto njega ulazi Milan Pavkov, a Gobeljić je zamenio Rodića!

81. minut - Nova opasnost pred golom Partizana, osvojio je Ben "ničiju" loptu i pokušao da šutira, ali ga je izblokirao Vujačić. Nakon kornera biće gol-aut za crno-bele!

78. minut - Faul pravi sada Nemanja Milunović pokazao mu je Simović žuti karton, a Jojić će izvesti prekid!

75. minut - Veliki haos na sredini terena, prvobitno se bunio Aleksandar Stanojević, nakon toga i svađa svih igrača, "požuteo" je samo Degenek!

Foto: Starsportphoto

73. minut - Izlazi Aleksandar Katai na terenu ide Slavoljub Srnić.

70. minut - Sada slobodan udarac sa druge strane, pokušao je El Fardu Ben, ali je i on pogodio samo živi zid!

66. minut - Srušen je Sejduba Suma na dvadeset metara od gola, namestio je Gvinejac loptu da izvede slobodan udarac, opet samo do živog zida!

62. minut - Pritiska sada Partizan, reagovao je odmah Stanojević posle gola i na teren poslao Sejdubu Sumu!

57. minut - GOOOOOOOOOOL! Vodi Crvena zvezda, perfektno je pogodio Kanga Ivanića posle kornera, a Zvezdin kreativac pogodio malu mrežu!

57. minut - Gužva u petercu Partizana, ali niko nije zahvatio loptu, od svega samo korner za Zvezdu koji izvodi Gelor Kanga.

54. minut - Oprobao je Takuma Asano svoj udarac, hvata živu loptu Milan Borjan!

52. minut - Nova opasnost pred golom Vladimira Stojkovića, šutirao je El Fardu Ben, lopta je otišla daleko preko gola!

51. minut - Ubacio je Kanga loptu u peterac nakon faula Vujačića, ali je Degenek napravio faul u napadu!

48. minut - Krenula je Zvezda ofanzivno na startu drugog dela igre, pritiskao je Falćineli sada Stojkovića, morao je golman Partizana da pošalje loptu u aut!

Foto: Starsportphoto

46. minut - Dvostruka izmena u timu Crvene zvezde, sa terena su izašli Njegoš Petrović i Veljko Nikolić, a umesto njih su ušli Falćineli i Kanga. Stanojević je umesto Jovića na teren poslao Lazara Markovića. 

Prvo poluvreme

45. minut - POLUVREME! Nije sudija Simović produžio prvi deo igre ni minut! 

43. minut - Nova ozbiljna prilika za Partizan! Ponovo je Jović bio "arhitekta" svega, šutirao je trapavo Natho, a Borjan je izbacio loptu u korner!

41. minut - Poigravao se Stojković pred svojim golom, imao je Ben dobru šansu, ali je od svega sevnula kontra Partizana! Srušen je Jović, lopta je stigla do Holendera, a prečka je spasila Milana Borjana!

40. minut - Polako steže Zvezda obruč oko gola Partizana, ponovo je šutirao Aleksandar Katai, ostaje 0:0!

37. minut - Požuteo je sada Dejan Stanković nakon žestokog protesta sudiji! Reagovao je Simović i pokazao žuti karton tereno Zvezde! 

Foto: Starsportphoto

33. minut - OGROMNA ŠANSA! Probili su Gajić i Ivanić po desnoj strani, dodao je bek crveno-beli loptu do Nikolića, ali je Stojković fantastično odbranio! 

Foto: Starsportphoto

27. minut - Novi udarac Takume Asana sa dvadeset metara novi korner za crno-bele!

25. minut - Faulirao je Degenek Holendera na ivici kaznenog prostora, imaće Natho lepu poziciju da ugrozi Milana Borjana, ali je pogodio samo živi zid. 

24. minut - Bez prevelikih uzbuđenja nakon prve polovine poluvremena! Crno-beli čekaju grešku rivala i opasniji su u uvodnih 25 minuta!

20. minut - Pogrešio je sada Vujačić, lopta je izašla u aut, a Aleksandar Katai je ponovo šutirao. Najozbiljnija prilika za Crvenu zvezdu!

18. minut - Velika greška Nemanje Milunovića koji je skliznuo na dvadeset metara od gola. Pokušao je Holender da pronađe Jovića na drugoj stativi, presekao je to Petrović. 

Foto: Starsportphoto

15. minut - Beležimo i prvu konkretnu akciju Crvene zvezde. Pokušao je Katai sa distance, bez velike opasnosti po gol Vladimira Stojkovića, ostaje 0:0!

13. minut - Ponovo je Rodić bio pregrub, sada je srušio Miljkovića, te mu je sudija pokazao žuti karton. 

12. minut - Novi prekršaj Milana Rodića nad Asanom, ponovo je Zvezdin bek prošao bez javne opomene!

10. minut - Nova opasnost pred golom Crvene zvezde, Vujačić je pokušao posle kornera, ali je lopta otišla preko gola!

Foto: Starsportphoto

9. minut - Srušio je Katai Sašu Zdjelara u opasnoj zoni. Izveo je Natho slobodan udarac i bila je velika šansa za Partizan! Degenek je zadnjim naporom sprečio siguran gol, od svega samo korner za crno-bele!

7. minut - Tri velike greške Sanoga na startu meča, ovoga puta bez opasnosti po gol Zvezde, ali je veznjak crveno-belih loše dodao i uništio dobru akciju Zvezde. 

4. minut - Novi pokušaj Partizana, tražio je Obradović Asana dugom loptom, ali je Borjan izleteo na vreme i presekao pas. 

2. minut - Komplikovao je Seku Sanogo ispred svog kaznenog prostora, loptu mu je uzeo Natho, ali je Degenek otklonio opasnost.

1. minut - Utakmica je krenula, sa centra su krenuli fudbaleri Crvene zvezde! 

17:29- Evo i očekivanja igrača Partizana pred derbi! Svetozar Marković kaže da je prioritet pobeda a da su tri boda imperativ! Dodaje da mu prija kako igra njegov tim, da su se dobro uigrali i da im je svakim danom sve lakše i da se sve bolje razumeju! Lazar Marković smatra da će biti neizvesno i teško, ali da crno-beli idu na titulu! Poručuje -  Daleko smo, ali hoćemo da se približimo! 

17:20 - Golman Partizana Vladimir Stojković zagrevaće se na pomoćnom golu koji je donet na teren kako ne bi "uništili" peterac zbog snega koji pada u Beogradu!

17:16 - Bivši trener Crvene zvezde Miodrag Božović danas je stao na "ludi kamen". 

17:05 - I trener Crvene zvezde Dejan Stanković izneo je svoja očekivanja pred večerašnji duel. 

- Momci zaslužuju pobedu i ja im to želim. Derbi je specifičan, ali mi ćemo biti pravi idemo na pobedu! Razmišljamo samo o nama i ne razvodnjavamo našu energiju na stvari na koje nema šanse da utičemo. Svesni smo gde smo i šta smo uradili, tenzija postoji, ali će ona biti fokusirana na teren. Ne biram put do titule, ni do pobede, to nije tenzija za nas. Nije bitno da izgledamo lepo  nego da uradimo ono što smo planirali - rekao je Stanković.

17:02 - Ispod severne tribine stadiona Crvene zvezde osvanula je parola najvatrenijih pristalica beogradskog kluba!

 

 

16:58 - Dejan Stanković se opredelio za tim bez klasičnog napadača, te će El Fardu Ben predvoditi napad crveno-belih. Sa druge strane Stanojević se opredelio za Zdjelara ispred Miloša Jojića. 

16:49 - Na najvećem srpskom stadionu biće skatuti Juventusa, Intera, Fjorentine, Borusije Dormund i mnogih drugih klubova. U fokusu su mladi igrači, sa jedne strane Nikolić, Petrović i Gavrić, sa druge Pavlović, Jović i Štulić!

16:43 - Selektor omladinske reprezentacije Srbije Ilija Stolica demantovao je današnje priče da je smenjen sa tog mesta!

Foto: Starsportphoto

16:39 - Ekipa Partizana stigla je na stadion "Rajko Mitić", a trener crno-belih dao je i izjavu po dolaska. On se posle deset godina vraća na Marakanu.

- Lep je osećaj vratiti se. Počastvovan sam što sam deo ovakvog događaja, emocije su jako specifične! Ja spavam dobro pred derbi, a noćas nisam dobro. I mi i oni su u dobroj formi i deluje da će to biti dobro, ali za derbi se ne zna. Mi nećemo kalkulisati, samo nam pobeda igra. Svi znamo da moramo da pobedimo - rekao je Stanojević.

16:33 - Na Marakani će biti šest članova upravnog odbora Partizana, a generalnom direktoru Milošu Vazuri je danas rođendan. On ističe da nema šanse da crno-beli izgube!

16:29 - Bivši igrači Crvene zvezde podržali su svoj nekadašnji klub putem Instagrama!

16:16 - Navijači Crvene zvezde danas su dobili lepe vesti koji su pošto se Aleksandar Dragović, velika želja uprave i superzvezda Bajer Leverkuzena oglasio baš pred derbi!

16:10 - Iako navijača neće biti na našem najvećem stadionu, najvatrenije pristalice Crvene zvezde poslednjih dana napravile su fantastičnu uvertiru za 164. večiti derbi. Širom regiona "delije" su pravile koreografije u znak podrške klubu!

Foto: printscreen

16:07 - Na Marakani trenutno pada sneg, ipak, na terenu nema mnogo pokrivača te će teren biti malo brži! O tome je tokom prethodne nedelje pričao Aleksandar Katai koji je rekao da mu takav teren mnogo više odgovara. 

16:00 - Dobro došli na lajv prenos 164. večitog derbija između Crvene zvezde i Partizana! Sve detalje sa današnjeg meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dule

pre 3 godine

Razbili hahaha. Vi ste smešni. Nisu prešli centar u prvom poluvremenu. Sanogo zaslužio dva ne jedan crveni.

Komšija mali

pre 3 godine

Tišina,razbili smo vas u drugom ,vi u prvom ali golovi se računaju komšija mali upamti.

zzz

pre 3 godine

ma pustite vi ove krimi igre nego oce biti kakve reakcije nas ramnu izjavu nemackog ambasadora?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija