Autor: Informer.rs

08.06.2021.

10:56

Foto:

Sport

ZVEZDA POJAČANJE PRONAŠLA U ŠPANIJI! Reprezentativac na meti šampiona Srbije! /VIDEO/

Milan Rodić već godinama bez prave alternative,ali je Zvezda izgleda uspela da mu pronađe zamenu. 

Kako prenosi Mozzartsprot Zvezdin novi pik je Hoan Mohika. Radi se o fudbaleru Đirone, koji je protekle sezone igrao na pozajmicama. Jesenas je u Atalanti odigrao 13 utakmica, dok je prolećni deo sezone odigrao u Elčeu u Primeri. 

Pre toga je igrao za Rajo Valjekano i Valjadolid, a od 2015. je i član reprezentacije Kolumbije sa kojom je igrao i na Mundijalu 2018. godine.

Informer

Hoan Mohika, desno

Ugovor sa Đironom mu ističe na leto 2022, pa je Kataloncima ovaj prelazni rok poslednja šansa da na 28-godišnjem defanzivcu zarade iole ozbiljan novac.

Kako navodi pomenuti izvor, šampion Srbije bi da  zadrži Rodića, koji ima ponude iz Turske. Međutim, svesni su i u Ljutice Bogdana da je uz Milana Borjana najstandarniji igrač Crvene zvezde u poslednje četiri, te da zaslužuje da ode ukoliko dobije sjajnu ponudu. 

Informer

 

Takođe,  Mohika je komplikovana opcija. I zbog Rodićevog statusa, pregovora sa Đironom, ali i zbog dozvoljenog broja stranaca u Superligi. U timu Dejana Stankovića već su Seku Sanogo, El Fardu Ben, Filipo Falko, Gelor Kanga, Aksel Bakajoko. Ričard Odada i Dijego Falćinelija  verovatno neće biti tu kad sezona počne.

Zvezda i dalje juri Aleksandra Prijovića, ali je problem plata, jer on traži 800.000 evra za dve prve sezone u Zvezdi, a potom još 1.200.000 za treću.

Zvezda je u ovom prelaznom roku dovela Aleksandra Dragovića, produžila ugovor sa Aleksandrom Kataijem, a ostala bez Nemanje Milunovića.

Bonus video