• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

03.06.2021

11:35

NOVI NAPADAČ USKORO NA MARAKANI! Zvezda dala rok Pešiću, a evo šta se dešava sa Prijovićem!

Crvena zvezda

NOVI NAPADAČ USKORO NA MARAKANI! Zvezda dala rok Pešiću, a evo šta se dešava sa Prijovićem!

Podeli vest

Aleksandar Pešić bliži je dolasku u Crvenu zvezdu od Aleksandra Prijovića, saznaje Informer!

Crveno-beli su zainteresovani da dovedu jednog od dvojice domaćih napadača koji su od ovog leta slobodni igrači, ali zasad još nije postignut dogovor s nekim od njih dvojice.

Obojica tvrde da vole Zvezdu, obojica bi rado došli da žive u Beograd, ali ni jedan ni drugi još nisu pristali da potpišu ugovor sa klubom sa "Marakane".
Usaglašeni

Postoji obostrana želja da dođe do saradnje. Ko ne bi voleo da igra u Zvezdi
Aleksandar Pešić

 

Mora brzo da odluči

Pešić se u ponedeljak uveče sastao sa čelnicima srpskog šampiona i tom prilikom razgovarao je o uslovima povratka na "Marakanu".

- Ne znam još precizno šta će se dogoditi, pregovori još traju. Obostrana želja za saradnjom postoji. Ko ne bi voleo da igra u Zvezdi. Ipak, videćemo hoćemo li se dogovoriti - rekao je kratko Pešić za Informer.

Doskorašnji igrač Makabija iz Tel Aviva prvi put je došao u Zvezdu u leto 2017. godine. Stigao je iz Tuluza za 700.000 evra i za sezonu u dresu crveno-belih postigao je 29 golova i imao 21 asistenciju.
Nadležni u Ljutice Bogdana veruju da bi Pešić mogao da nastavi u istom stilu. Ipak, dali su mu kratak rok da odluči hoće li prihvatiti njihovu ponudu jer žele da reše pitanje napadača što pre.

- Pešić još nekoliko godina može da igra na vrhunskom nivou. Posle Zvezde bio je u inostranstvu i zaradio je mnogo novca u Itihadu, Seulu i Makabiju. Voli Zvezdu, ali ne bi imao ništa protiv da ode sa porodicom još godinu-dve negde u inostranstvo. Može da pronađe klub u kojem bi bio pod manjim pritiskom, a da zaradi isti ili veći novac. Njemu je iz kluba rečeno da donese odluku brzo kako bi uprava znala da li da se okreće drugim rešenjima ili ne - objašnjava naš izvor s "Marakane".

Foto: Starsportphoto©

Aleksandar Pešić

Kad je reč o Prijoviću, on je bio konkretniji. Od uprave Zvezde tražio je trogodišnji ugovor, prema kojem bi u prve dve sezone zarađivao po 800.000 evra neto i 1,2 miliona evra u trećoj sezoni. Trenutno u Zvezdi niko ne zarađuje više od 600.000 evra godišnje, pa na ove uslove klub ne može da pristane. Međutim, to ne znači da će crveno-beli odustati od pokušaja da angažuju povremenog reprezentativca Srbije.

- Prijovića dugo želimo i čekali smo da raskine ugovor u Arabiji kako ne bismo morali da plaćamo obeštećenje. Razgovarao je sa trenerom Dejanom Stankovićem i voleli bi da sarađuju. Međutim, on traži mnogo novca. Još je rano, prelazni rok tek počinje i Prijović će sigurno imati još neke ponude. Ono što je sigurno jeste da tih 2,8 miliona neto za tri sezone koje traži ne možemo da mu damo - kaže naš sagovornik iz Zvezde.

Foto: printscreen

Aleksandar Prijović

Falčineli odlazi

Angažovanje Pešića ili Prijovića značilo bi i kraj saradnje sa Italijanom Dijegom Falčinelijem, koji je u Zvezdi na pozajmici iz Bolonje.

Foto: Starsportphoto

Za Dijega Falćinelija nema mesta u Zvezdi


- Dovođenjem domaćeg špica otvorio bi se prostor za stranca na nekoj drugoj poziciji. Svakako ne želimo da nagomilavamo napadače. Ima još vremena, prelazni rok se tek zahuktava. I Falčinelija smo prošle sezone doveli tek krajem septembra - objašnjava naš izvor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija