13.08.2021.

09:15

Foto: Starsportphoto

Sport

NEMA OSTAVKI U ZVEZDI, A NEMA NI PARA! I pored debakla neće biti promena na Marakani!

Neće biti promena u Crvenoj zvezdi uprkos teškom debaklu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, saznaje Informer!

Generalni direktor Zvezdan Terzić, sportski direktor Mitar Mrkela i trener Dejan Stanković ostaće na svojim funkcijama iako su posle ispadanja od Šerifa najavili da će preuzeti odgovornost za neuspeh.

Zavise od Kluža

Ukoliko Zvezda uđe u Ligu Evrope, neće se više ni postavljati pitanje odgovornosti za neuspeh. U suprotnom...
Izvor Informera iz Zvezde

Cilj koji je uprava postavila pred početak sezone bio je plasman u plej-of za Ligu šampiona, što bi osiguralo klubu mesto u grupnoj fazi Lige Evrope, ali i skoro 12 miliona evra prihoda. Od toga sad neće biti ništa, a već u utorak (Arena sport 1, 21.00), ekipa sa "Marakane" dočekaće rumunski Kluž u prvom meču plej-ofa za plasman u LE.

Novca nema

Prolazak dalje bi donekle ublažio užasan utisak koji je ostao posle susreta sa moldavskim prvakom. U klubu su svi koncentrisani samo na taj dvomeč.

Informer

 


- Baš nije trenutak za priče o ostavkama, otkazima ili bilo kakvim radikalnim promenama. Mnogo je loše što Zvezda nije prošla Šerif, jer bi sada svi bili mirniji. Imali bismo osiguranu Ligu Evrope i 12 miliona u kasi. Ovako je pod znakom pitanja u kom ćemo evropskom takmičenju igrati, a para u kasi svakako nema. Ono što je trenutno primarno, jeste da svi udruže snage i da Zvezda uđu u LE. Ako uspemo u tome, verovatno se više neće se ni postavljati pitanje nečije odgovornosti. U suprotnom... - objašnjava naš izvor upućen u dešavanja.

Generalni direktor Terzić dan posle utakmice javno je rekao da odgovornost za neuspeh preuzimaju zajednički i nijednog trenutka nije okrivio fudbalere ili Stankovića. Stanković je takođe uporno ponavljao da nema nikom ništa da zameri i da je on jedni krivac.

Informer

 

Krive jedni druge

Jasno je da je cilj tih izjava da se umiri javnost i da između trenera i čelnika i te kako postoji neslaganje. Da li će taj sukob biti prevaziđen ili produbljen, zavisiće od ishoda dvomeča sa Klužom.

- Prošla su već tri dana od utakmice sa Šerifom i svi su smirili strasti. Ako prođu Kluž, sve će biti lakše i neće biti velikih rezova. Ako bi se desio drugačiji scenario, onda ne bi bilo dobro. Čelnici kluba neće javno optuživati stručni štab na čelu sa Stankovićem za igru koja je u rasulu, niti će Stanković kriviti upravu što na vreme nije dobio još neko pojačanje iako je jasno da to misle. Međutim, u slučaju ispadanja od Kluža i plasmana u Ligu konferencija, moglo bi da dođe do problema. Sad će sve biti mirno, jer je zajednički interes da ekipa prođe dalje - ističe naš izvor.

Bonus video