Autor: Informer.rs

17.08.2021.

23:27

Foto: Starsportphoto

Sport

/OCENE/ANKETA/ To je Crvena zvezda! Dominacija, timska igra, PERFEKCIJA!

Puleni Dejana Stankovića su odigrali maestralnih 90 minuta tokom kojih se ime pobendika nijednom nije dovodilo u pitanje i samo ogromno čudo u revanšu naredne nedelje bi moglo da ih ostavi bez mesta u Ligi Evrope.

Golove za crveno-bele u ubedljivoj pobedi nad Rumunima su postigli Milan Pavkov, Aleksandar Katai, El Fardu Ben i Mirko Ivanić, a uz to su svi oni, osim Kataija, upisali i po asistenciju. Ipak, i pored toga, možda je najbolji na meču bio Aleksandar Dragović.

Milan Borjan (6,5) - Kapiten crveno-belih nije imao puno posla, a to što je bilo do njega je odradio na visini zadatka.

Marko Gobeljić (6,5) - Nije Zvezdin univerzalac baš dobro ušao u meč, ali kako je vreme odmicalo on je bio sve sigurniji i zaslužio je i više od prelazne ocene.

Aleksandar Dragović (8) - Doktorski! Tako se igra fudbal! Klinci koji počinju da se bave najvažnijom sporednom stvari na svetu, a žele da igraju na poziciji štopera, treba da gledaju samo ovog čoveka kako to radi.

Informer

Aleksandar Dragović

Miloš Degenek (7) - Sasvim dobra partija Zvezdinog Knindže u prvom poluvremenu i velika je šteta što je doživeo povredu zbog koje je morao da napusti igru.

Milan Rodić (6,5) - Opteretio se žutim kartonom u prvom poluvremenu, ali nije sebe u nastavku dovodio u opasnost. Znao je reprezentativac Srbije da odigra mnogo bolje, ali i dosta gore.

Seku Sanogo (6,5) - Zaključao sve kreativne igrače Kluža, a što je još važnije za njega, nije javno opomenut. Pritom je baš on proigrao i Bena kod prvog gola koji je na kraju akcije dao Pavkov.

Informer

Seku Sanogo

Gelor Kanga (6,5) - Odličan je bio Kanga, diktirao je igru, a onda su na red došle njegove svima poznate bubice. Gabonac je prvo dobio glup žuti karton, a potom je rizikovao još jedan prilikom izslaska sa terena kada ga je zamenio Nenad Krstičić.

El Fardu Ben (8) - Gol, asistencija i velike zasluge za gol Pavkova. Teško da može bolje. Zapravo je moglo, samo da je Pavkov materijalizovao njegovo spajanje s golom u drugom poluvremenu.

Mirko Ivanić (7,5) - Nešto sporije je ušao u igru, ali kada se zahuktao Rumuni mu nisu mogli ništa. Na kraju, rezultat svega je oduzeta lopta, soloprodor, pa asistencija za Bena, kao i gol devet minuta kasnije.

Aleksandar Katai (7) - "Magiko" je postigao gol za 2:0 u završnici prvog dela, a lako je mogao da ima i asistenciju početkom drugog poluvremena kada njegov savršen centaršut Pavkov nije pretvorio u gol.

Informer

Aleksandar Katai slavi gol

Milan Pavkov (7,5) - Perfektno prvo poluvreme. Gol je dao baš u svom stilu, a onda je maestralno asistirao Kataiju za 2:0. Međutim, sa dva promašaja početkom drugog poluvremena pokvario utisak. Ipak, kako je otvorio utakmicu, verovatno je i najzaslužniji za ubedljiv trijumf.

Informer

Gol je znao da proslavi i Milan Pavkov

IZMENE

Radovan Pankov (6,5) - Imao je par nesigurnosti, ali je na kraju dostigao željeni nivo i nije bilo brige kada je Raša u pitanju.

Nenad Krstičić (bez ocene) - Premalo vremena za konkretan učinak.

Slavoljub Srnić (bez ocene) - Premalo vremena za konkretan učinak.

Nikola Krstović (bez ocene) - Premalo vremena za konkretan učinak.