• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.08.2021

19:30 >> 22:57

Zvezda već jednom nogom u Ligi Evrope! Crveno-beli DEMOLIRALI Kluž

Starsportphoto

Crvena zvezda

Zvezda već jednom nogom u Ligi Evrope! Crveno-beli DEMOLIRALI Kluž

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Kluž rezultatom 4:0 u prvoj utakmici plej-ofa za ulazak u grupnu fazu Lige Evrope

Pobedu crveno-belima doneli su Milan Pavkov, Aleksandar Katai, El Fardu Ben i Mirko Ivanić koji su postigli po gol na stadionu "Rajko Mitić".

Utakmicu je golom već u petom minutu otvorio Pavkov, koji je mrežu Rumuna zatresao glavom na odbijenu loptu nakon odbrane golmana Arlauskisa posle šuta Bena.

Prednost šampiona Srbije je duplirao Katai sedam minuta pre odlaska na odmor na fenomenalnu asistenciju Pavkova koji je maestralno grudima spustio loptu "Magiku".

Treći gol za crveno-bele je postigao Ben u 68. minutu posle sjajne soloakcije Ivanića i lepe asistencije za reprezentativca Komorskih Ostrva.

Upravo Ivanić je devet minuta kasnije postavi okonačan rezultat i to nakon kornera koji je izveo Ben koji mu je na taj način uzvratio asistenciju.

Foto: Starsportphoto

Crveno-beli slave poslednji gol na meču

Osim golova Pavkova i Kataija, u prvom poluvremenu nije bilo drugih šansi, a jedino važno pomena iz tog dela igre je povreda Miloša Degeneka u samoj završnici koga je potom zamenio Radovan Pankov.

U prvih 15 minuta igre drugog dela, Milan Pavkov je propustio dve velike šanse, ali srećom po crveno-bele nije usledila kazna, već pogoci Bena i Ivanića. Od poslednjeg Zvezdinog gola, pa do kraja meča, samo je jedna situacija slutila na gol, a to je bio šut Alibeka koji je četiri minuta pre kraja pogodio prečku gola koji je čuvao Milan Borjan.

Revanš meč je na programu narednog četvrtka u Rumuniji.

Crvena zvezda - Kluž 4:0 (2:0)

/Pavkov 5, Katai 38, Ben 68, Ivanić 77/

STADION: "Rajko Mitić"

SUDIJA: Georgi Kabakov (Bugarska)

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Dragović, Degenek (od 45+3. Pankov), Rodić - Sanogo, Kanga (od 73. Krstičić) - Ben, Ivanić (od 80. Srnić), Katai - Pavkov (od 80. Krstović). Trener: Dejan Stanković.

KLUŽ: Arlauskis - Manea, Čobotariju, Sestor, Kamora - Sigurjonson, Rodrigez - Deak, Omrani (od 62. Alibek), Petrila - Debeljuh (od 62. Kostače). Trener: Marijuš Šumudika.

Tok meča

Kraj! Crvena zvezda je rezultatom 4:0 savladala Kluž!

90. minut - Igraće se još 180 sekundi.

86. minut - Prečka! Alibek je šutirao, ali je pogodio samo okvir Zvezdinog gola. Puno sreće za šampiona Srbije.

80. minut - Srnić i Krstović menjaju Ivanića i Pavkova.

79. minut - Žuti karton za Kataija zbog neopreznog faula.

77. minut - GOOOOOOOOL! Ivanić je zatresao mrežu glavom posle kornera koji je izveo Ben.

75. minut - Nezgodan pokušaj Petrile, ali je Borjan bio siguran.

73. minut - Krstičić je u igri umesto Kange.

71. minut - Glup žuti karton za Kangu.

70. minut - Manea je šutirao, Rodić izblokirao, a lopta je dobila čudan efe i završila u korneru, iako su se crveno-beli uplašili pošto je išla ka golu, a Borjan je stajao nepomičan.

68. minut - GOOOOOOOOOOL! Ben za 3:0! Ivanić je presekao dodavanje Deaka na sredini terena, povukao loptu napred, proigrao Bena koji se namestio na levu nogu, pa rutinski zatresao mrežu šampiona Rumunije.

62. minut - Alibek i Kostače menjaju Omranija i Debeljuha.

60. minut - Traljav pokušaj Kataija sa distancije.

60. minut - Au, kakav promašaj Pavkova! Fenomenalno ga je Ben spojio sa golom, ali je snažnom centarforu lopta prešla preko noge i nije završila tamo gde je on želeo.

57. minut - Oštar centaršut Rodića sa leve strane, ali niko od Zvezdinih igrača nije uspeo da natrči na loptu i zakuca je u mrežu.

52. minut - Ogromna prilika za Pavkova, ali nema gola. Katai je sjajno centrirao, Pavkov šutirao sa sedam metara gde je bio potpuno sam, ali je Arlauskis odbranio.

50. minut - Sreća za Zvezdu. Deak je šutirao iz slobodnog udarca, a lopta je prošla svega nekoliko centimetara iznad prečke Borjanovog gola.

Počinje drugo poluvreme. Bez izmena na obe strane.

Poluvreme! Crvena zvezda vodi rezultatom 2:0!

45+3. minut - Radovan Pankov je zamenio Degeneka.

45. minut - Degenek se žali na povredu, a pošto u blizini njega nije bilo nikoga, čini se kao da je u pitanju zadnja loža.

38. minut - GOOOOOOOL! Katai za 2:0! Ivanić je centrirao sa leve strane, Pavkov je grudima spustio loptu za Kataija, a "Magiko" je rutinski zatresao mrežu.

36. minut - Velika gužva u petercu Crvene zvezde, ali je na kraju Gobeljić intervenisao i otklonio je opasnost.

32. minut - Prvi žuti karton na utakmici je dobio Rodić posle faula nad Omranijem.

30. minut - Crveno-beli kontrolišu tempo utakmice, koji u poslednjih nekoliko minuta i nije naročito visok.

Foto: Starsportphoto

Dejan Stanković u razgovoru sa svojim pulenima

24. minut - Zastalo je srce navijačima Zvezde na trenutak. Posle kornera Kluža je Pavkov nesmotrenro reagovao i umalo zatresao i mrežu svog tima. Ipak, sreća ga je pogledala, pa je lopta prohujala iznad prečke.

22. minut - Šutirao je Čobotariju glavom posle centaršuta iz slobodnog udarca, ali pored gola Milana Borjana.

21. minut - Oštar, oštar start Gobeljića nad Petrilom. Dosta sreće za Zvezdinog univerzalca da je prošao bez žutog kartona.

15. minut - Petrila je šutirao posle soloprodora, ali direktno u Borjana.

12. minut - Ivanić je šutirao sa distance posle dodavanja Kataija, ali golman Arlauskis nije imao problema da ukroti loptu.

5. minut - GOOOOOOOL! Pavkov pogađa za 1:0! Ben je bio u dobroj šansi, šutirao je, ali mu je odbranio golman Arlauskis. Međutim, lopta je došla do Pavkova koji ju je glavom sproveo u mrežu.

Utakmica je počela!

20.58 - Na teren stadiona "Rajko Mitić" su izašli fudbaleri oba tima predvođeni sudijom Georgijem Kabakovim.

20.55 - Utakmica počinje za pet minuta.

20.40 - Trener Kluža Marijuš Šumudika je pričao o tome kako vidi trenutnu situaciju u Crvenoj zvezdi.

Zvezda je osvojila Kup šampiona, prethodnih sezona je takođe igrala Ligu šampiona i naravno da navijači nisu srećni onim što se trenutno dešava. Kod svakog trenera nije bitna ni prošlost, ni budućnost, već je bitan aktuelni trenutak... Naš zadatak je da se borimo na taj način i da ostvarimo rezultat koji će nam davati šanse za drugu utakmicu - rekao je Šumudika.

20.30 - Dejan Stanković je izneo svoja očekivanja pred meč sa Klužom.

- I njima, kao i nama, važna utakmica. Nekad i kad boli moraju da se stegnu zubi. Pa posle ove utakmice ćemo da saniramo sitnice. Videćemo kako ce Kluž da izađe. Znamo šta nam je činiti. Nisam se čuo ni sa kim od bivših saigrača iz rumunije - rekao je Stanković.

20.15 - Navijači Crvene zvezde pred meč sa Rumunima mogu da se ponove i novim dresom.

 

20.00 - Do početka meča ostalo je još tačno sat vremena.

19.45 - Šansu sa klupe za rezerve kod gostiju čekaće Balgradean, Hindrih, Graovac, Latovlevici, Sušić, Kostače, Tahir, Hoban, Fofana, Alibek i Itu

19.40 - Na klupi crveno-belih ostali su Popović, Gordić, Babić, Pankov, Eraković, Gajić, Petrović, Krstičić, Nikolić, Srnić, Dioni i Krstović.

19.35 - Naravno, poznat je i tim Kluža. Rumuni će od prvog minuta istrčati sa ovim igračima na teren "Marakane":

Arlauskis - Manea, Čobutariju, Cestor, Kamora - Sigurjonson, Rodrigez - Deak, Omrani, Petrila - Debeljuh.

19.33 - Već su se pojavili sastavi, a Crvena zvezda će zaigrati u sledećem:

Borjan - Gobeljić, Dragović, Degenek, Rodić - Sanogo, Kanga - Ben, Ivanić, Katai - Pavkov.

19.30 - Dobrodošli na Informerov lajv blog utakmice Crvena zvezda - Kluž.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!
Politika

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!

Svedok Ramiz Ćerići, koji je bio zapovednik bataljona u 121. brigadi tzv. OVK u operatinoj zoni Paštrik, potvrdio je danas na suđenju bivšim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Jakupu Krasnićiju, Redžepu Seljimiju i Kadriju Veseljiju pred Specijalizovanim sudom u Hagu da je "OVK imala imala jedinstven lanac komande na čelu sa Glavnim štabom".

23.04.2024

18:29

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija