Autor: Informer.rs

16.10.2021.

20:40

Foto: Starsportphoto

Sport

ZVEZDINIH ŠEST ZA POLUVREME! Evo kada su crveno-beli prethodni put uspeli to da urade /VIDEO/

Fudbaleri Crvene zvezde su u okviru 13. kola Superlige Srbije rezultatom 7:1 pobedili Kolubaru, a još interesantnije je da su čak šest golova postigli u prvom poluvremenu.

Crveno-beli su na pauzu otišli sa šest golova prednosti, pošto su u prvih 45 minuta mrežu Lazarevčana tresli Aleksandar Dragović, El Fardu Ben, kao i dvostruki strelci Mirko Ivanić i Milan Pavkov.

Šampion Srbije je mogao da bude još ubedljiviji da je Gelor Kanga iskoristio penal u 29. minutu, pri rezultatu 4:0.

Sada, da se vratimo malo unazad. Sigurno se pitate kada je Crvena zvezda poslednji put postigla šest golova u jednom poluvremenu?

Zapravo, to se desilo relativno skoro. Tačnije, 9. maja 2021. u okviru 36. kola Superlige prošle sezone, kada je na "Marakani" gostovao Zlatibor.

Gosti iz Čajetine su tada na poluvremenu vodili 1:0, ali je ekipa Dejana Stankovića sa šest golova u drugom delu došla do tri boda i konačne pobede od 6:1. Golove za Zvezdu su tada postigli Mirko Ivanić (dva), Veljko Nikolić, Željko Gavrić, Gelor Kanga i Milan Pavkov.

Sada ćemo otići malo dalje i prisetiti se kada je Zvezda poslednji put u gostima dala šest golova za poluvreme.

To se desilo u prvom kolu Superlige Srbije u sezoni 2015/16, kada su crveno-beli gostovali OFK Beogradu, doduše na stadionu Obilića.

"Romantičari" su tada vodili na poluvremenu sa 2:0, ali je utakmica završena pobedom Crvene zvezde od 6:2! Strelci u toj kanonadi ekipe koju je sa klupe predvodio Miodrag Grof Božović bili su Mamadu Mbođ, Luka Jović, kao i Vukan Savićević i Džošua Parker koji su po dva puta tresli mrežu.