Autor: Informer.rs

20.03.2022.

18:46

Foto: Starsportphoto

Sport

DA LI SU TERZIĆ I MRKELA MISLILI NA NJIH KADA SU OBEĆALI JAČU ZVEZDU?! Ovi reprezentativci će uskoro biti slobodni!

Iako Crvena zvezda nije prošla dalje, a objektivno je tokom svih 180 minuta bila bolji rival, Mitar Mrkela i Zvezdan Terzić su zadovoljni urađenim poslom.  Svesni su da su očekivanja javnosti ponovo porasla, ali i da je Zvezda spremna da na leto bude još jača i bolja. 

Informer

 

- Uvek je tako u Zvezdi, I kada sam bio igrač nosili smo se sa sličnim stvarima. Zvezda je takav klub, prilično zahtevan. Ali sve ukazujemo da smo ponovo porasli. Malo, ali da smo porasli. To ne može niko da nam oduzme. To šta nas očekuje na leto zavisi od mnogo stvari. Ali generalni plan je jasan. Želimo da budemo jači nego danas. I bićemo jači, u to ne sumnjate. Ovo je obećanje - jasan je sportski direktor Crvene zvezde. 

Informer

 

Srpski fudbal je postao mesto gde žele da dođu i "ozbiljnija" fudbalska imena. Nekoliko reprezentativaca naše zemlje uskoro će biti slobodni igrači, pa ne bi čudilo da Zvezda krene u "akciju".

Informer

 

Fudbaler Sasuola Filip Đuričić  je ove sezone bio jedan od najboljih igrača zeleno-crnih, sve dok se nije povredio i propustio veći deo sezone, a bio je i deo reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru. On je ujedno i Zvezdin đak, a jednom prilikom je poručio:

- Sebi sam rekao, Filipe, vratićeš se kad-tad u Crvenu zvezdu - rekao je Đurčić pre 12 godina.

Informer

 

Još jedan momak koji je dete srpskog šampiona je Uroš Spajić! Imao priliku i da na Marakani istrči  i upiše 18 nastupa za prvi tim! Posle samo godinu dana u Crvenoj zvezdi usledio je transfer u francuski Tuluz za 1.500.000 evra. Spajić je potom igrao u Anderlehtu i Krasnodaru, a sada je igrač Kašimpaše, ali mu ugovor s tom ekipom ističe na kraju sezone.

Informer

 

Miloš Veljković, štoper Verdera iz Bremena, prošao je omladinske škole Bazela i Totenhema, pre nego što je stigao u Nemačku pre šest godina, a ukoliko Verder ne uđe u Bundesligu, to bi bila idealna šansa da da se pridruži Aleksandru Dragoviću! Ove sezone je Veljković odigrao 21 meč, postigao je jedan gol  i imao je jednu asistenciju u Cvajti u redovima Verdera iz Bremena.