Autor: Informer.rs

10.04.2022.

13:54

Foto: Starsportphoto

Sport

ZVEZDA JE GLASALA PROTIV! To je histerija, ludilo... Čović najavio velike podele!

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović pričao je za TV Prva o incidenatu koji su se desili na meču Evrolige protiv Žalgirisa u Kaunasu.

Naime, košarkaši Crvene zvezde su u Litvaniji odbili da podignu transparent napisan na ukrajinskoj zastavi na kojoj je pisalo "stop war". Usledile su uvrede i provokacije domaćih navijača, koji su mahali NATO zastavom, uvredljivo skandirali, čak i napali igrače i navijače srpskog tima. Crveno-beli su se posle duela sa Žalgirisom oglasili zvaničnim saopštenjem u kojem su i pozvali Evroligu da reaguje. Evroliga je pokrenula disciplinski postupak zbog političke i nacionalne provokacije na meču.

Takođe, Čović je pomenuo i situaciji sa reakcijom porodice Erona Vajta na sve što se dešavalo, a prokomentarisao je sanccije koje trpi Rusija i istakao da su nepravedne.

Informer

Nebojša Čović

- To je histerija, to je ludilo sa preko 6.000 sankcija koje su uvedene Rusima. Na žalost ne mislim da će Rusi moći da se takmiče. Moguće su i razne podele, da imate zapadne i istočne sisteme takmičenja. Odraziće se ova situacija i već se odražava na sport - kazao je Čović.

Prvi čovek Zvezde je otkrio i kako se klub postavio po pitanju isključenja ruskih timova iz Evrolige. Glasalo se za to da li će se rezultati timova iz Rusije potpuno izbrisati, a crveno-beli su bili protiv toga.

- U Evroligi su brisani rezultati protiv ruskih timova kao da nikada nisu postojali, a Zvezda je glasala protiv toga. Mi mislimo da to nije sport.

Bonus video