Autor: Informer.rs

11.05.2022.

09:57

Foto:

Sport

BUKTI SUKOB - ČOVIĆ ŽESTOKO ODGOVORIO MIJAILOVIĆU: Laž i neznanje da su dva kluba preglasala jedan...

Ostoja Mijailović je izjavio da u srpskoj košarci "imamo situaciju da je liga podređena jednoj porodici ili dva kluba", te da su pričali da je ubica, narkodiler, da krade automobile...

- Uopšte nemam nameru da se bavim nebitnim likovima u košarci - rekao je za TV Prva nebojša Čović i nastavio:

- Svi klubovi su imali mogućnost da glasaju o propozicijama. Početak problema je vezan za početak, u julu smo se dogovorili da završnica ABA lige igra između prva četiri. Bio je predlog da bude osam, ali su Crvena zvezda i FMP reagovali i rekli da nemaju ništa protiv da bude i 12 , samo da se poštuje kalendar, s obziorim da se spremamo za Evrobasket.

Crno-beli su praktično bojkotovali uvodne događaje KLS i najavili mogući bojkot Superlige, nezadovoljni pravilnikom.

Informer

Nebokša Čović uzvratio Ostoji Mijailoviću

- Što se tiče KLS, ona je imala svoja predsedništva i skupštine. Da ne bi bilo mešetarenja zasnovanim na lažima u predsedništvu sede ljudi iz devet klubova. Tu je i predstavnik ostalih klubova Darko Jovićić. Ta priča da su dva kluba preglasala jedan klub nije tačna. Elementarno je da se glasa za, protiv ili uzdržano. Ta teza je laž i neznanje. Predlog završnice takmičenja je proistekao iz predloga Zlatibora u martu ove godine i Dinamika. Klubovi su se mogli izjasniti 17. marta, jednoglasno je usvojen predlog. Međutim, tad počinje cirkusijada, a zasnovana je na tome da se završnica igra kroz format F4. Računajuj da je lakše pobediti Zvezdu u jednoj utakmici nego u plej-ofu. To je istina. Šta god drugi pričali, manipulišu iz neznanja.

Bonus video