Autor: Informer.rs

23.05.2022.

07:07

Foto: Starsportphoto

Sport

SVE JE POZNATO! Ovo su potencijalne MINE Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona!

Crvena zvezda je pobedom nad Voždovcem od 3:1 odbranila šampionsku titulu u Superligi Srbije i peti put zaredom ponela zvanje najboljeg kluba na ovim prostorima.

Time su izabranici Dejana Stankovića obezbedili učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gde će takmičenje započeti od trećeg kola.

Sa 33. titulom u istoriji, Zvezda automatski obezbedila sigurno učešće u Evropi iduće sezone, jer će u slučaju da bude eliminisana iz kvalifikacija za najelitnije klupsko takmičenje ili Ligu Evrope, u najgorem slučaju nastupiti u grupnoj fazi Lige konferencija.

Male su ipak šanse da se crveno-beli ne domognu jednog od dva "starija" UEFA takmičenja, jer će biti povlašćeni i u trećem i u četvrtom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Budući da je najveći deo evropskih liga završen, Crvena zvezda je saznala potencijalne "mine" u trećem, ali i u četvrtom kolu.

Ako favoriti ne kiksnu, potencijalni rivali šampiona Srbije u trećem kolu kvalifikacija za najelitnije klupsko takmičenje biće: stari znanci bugarski Ludogorets iz Razgrada, moldavski Šerif iz Tiraspolja i rumunski Kluž, potom norveški Bode Glimt, mađarski Ferenvcaroša i jedine sigurne ekipe u trećem kolu, šampiona Kipra Apolona iz Limasola.

Ukoliko se plasiraju u četvrto kolo, a i svi favoriti opet opravdaju očekivanja, Zvezda može da ide na megdan sa nekadašnjim rivalom Partizana koji je osvojio titulu u Češkoj Viktoriji iz Plzenja, Karabagu iz Azerbejdžana, švedskom Malemu ili turskom Trabzonu.

Kada bi se desilo da Zvezda uđe u Ligu šampiona, sigurno bi bila u četvrtom šeširu pred žreb grupne faze, ali ako Benfika, Rendžers i Dinamo Zagreb ostanu bez plasmana u grupu Lige šampiona, klub sa Marakane će se probiti u treći šešir, što joj omogućava da u svojoj grupi ima i jednog "autsajdera".