Autor: Informer.rs

26.05.2022.

13:23

Foto: Starsportphoto

Sport

ŠTA KAŽU KLADIONICE - ZVEZDA ILI PARTIZAN? Evo ko će pobediti u finalu Kupa Srbije!

Jedna od najuzubljivijih sezona u poslednjih nekoliko godina doživeće kulminaciju u sudaru Crvene zvezde i Partizana u direktnoj borbi za trofej. Večiti rivali spustiće zavesu na sezonu.

Ekipa Dejana Stankovića želi da potvrdi dominaciju drugom uzastopnom duplom krunom, dok sa druge strane Topčiderskog brda žele da izbegnu treću uzastopnu godinu bez trofeja.

Kladionice nemaju dilemu i jasno daju do znanja da je favorit tim Dejana Stankovića. Kvota na pobedu crveno-belih kreće su od 2,10 do 2,30, dok trijumf crno-belih plaća 3,70. Bukmejkeri daju kvotu 3,10 da će biti nerešeno. Ne očekuju veliki broj golova, jer je kvota na 3+ čak 2,50, a na igru 0-2 1,70.

Informer

Delije hoće duplu krunu

Iako je Partizan u dva derbija bio bliži pobedi, mečevi su završeni nerešenim rezultatom, dok je Zvezda u prelomnoj utakmici sezone dominantno savladala crno-bele i trasirala put ka tituli.

Informer

Navijači Partizana čekaju trofej

Dejan Stanković ne zna za poraz kada je na drugoj strani Aleksandar Stanojević. Od šest derbija, Stanković je u tri pobedio dok je tri puta bilo nerešeno. Jedini poraz na klupi Crvene zvezde u derbijima doživeo je od Save Miloševića pre dve godine upravo u finalu Kupa Srbije.

- Nije prijatno kada u dugoj borbi ostanete bez titule koja nam je bila glavni cilj, ali da se sad ne vraćam na to. Kup ne može da bude nikakva utešna nagrada, niti da spasava sezonu. Ne bih voleo da igrači u finale uđu sa negativnom agresijom. Ne moraju da pokažu inat, ljutnju ili bes, već ponos što nose i brane grb Partizana - jasan je Aleksandar Stanojević.

Ova generacija Zvezde mogla bi da postane tek druga u istoriji kluba koja je odbranila duplu krunu. 

- Sezona jeste bila teška i iscrpljujuća, ali Zvezda te tera da budeš pravi i nemaš pravo na grešku. Igrači su umorni, ali njihov problem je što imaju ludog trenera, koji im ne da da odustanu. Čeka nas još jedna utakmica, specifična i odlučivaće detalji. Izaći ćemo u najjačem sastavu. Ispunili smo skoro sve ciljeve i finale Kupa nam dođe kao šlag na tortu. Idemo na pobedu i po trofej - ističe Dejan Stanković.