Autor: Informer.rs

02.06.2022.

14:59

Foto: Peđa Milosavljević

Sport

TERZIĆ SE NIJE POJAVIO NA SUDU! Odloženo saslušanje generalnom direktoru Crvene zvezde! Ovo je RAZLOG!

Pripremno ročište pred ponovni početak suđenja generalnom direktoru Crvene zvezde Zvezdanu Terziću, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu za 6. jul zbog izostanka Terzića, koji je dan ranije održao brifing sa medijima, gde je otvoreno analizirao sezonu i najavio još veća ulaganja.

Terzićevi advokati, kako prenosi Tanjug, obavestili su sud da je generalni direktor srpskog šampiona bolestan i dostavili njegovu medicinsku dokumetaciju iz Doma zdravlja.

Podsetimo, Zvezdan Terzić je optužen da je prethodnih godina, tada kao prvi čovek OFK Beograda, zloupotrebio položaj u vezi sa transferima fudbalera Romantičara sa Stare Karaburme.

Pomenuto suđenje treba da krene ispočetka zbog promene predsednika sudskog veća i to pripremnim ročištem koje je zatvoreno za javnost, posle čega će biti zakazan početak suđenja koje će biti javno.

Suđenje Terzću počelo je još 2010. godine i bilo je u završnoj fazi, iako nekoliko godina nije održavano, jer je sud čekao odgovore po zamolnicama iz inostranstva, odnosno da putem međunarodne pravne pomoći stigne dokumentacija u vezi sa prodajom jednog fudbalera.

Prvi čovek Crvene zvezde se tereti da je sa saradnicima, zloupotrebom položaja odgovornog lica kao čelnik Romantičara, od prodaje tri fudbalera OFK Beograda evropskim klubovima i protivpravno prisvojio zaradu.