• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

01.06.2022

13:29 >> 14:41

TERZIĆ ODUŠEVIO DELIJE! Zvezda POTPISUJE novi ugovor sa Gaspromom! Na Marakanu stiže između 40 i 50 miliona evra! (VIDEO)

Peđa Milosavljević

Crvena zvezda

TERZIĆ ODUŠEVIO DELIJE! Zvezda POTPISUJE novi ugovor sa Gaspromom! Na Marakanu stiže između 40 i 50 miliona evra! (VIDEO)

Podeli vest

Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić sumirao je sezonu i osvajanje duple krune na domaćoj sceni

Prvi čovek Crvene zvezde Zvezdan Terzić obratio se danas medijima nakon osvajanja "duple krune", druge uzastopne u njegovom mandatu na "Marakani" i poručio da će klub uskoro potpisati novi ugovor sa kompanijom Gazprom.

Ruski gigant je već godinama glavni sponzor Zvezde, a sada će ugovor biti produžen i novčano "pojačan". Umesto četiri miliona evra godišnje, Zvezda će od Gazproma dobijati pet miliona, što će joj svakako pomoći da pojača tim tokom predstojećeg leta.

- Dobili smo ponudu od naših prijatelja iz Rusije Gaspormnjeft na produženje ugovora na dve godine. Povećanje ugovora za 25 odsto, imaćemo sada 5 miliona ugovor, i to na dve godine. U isto vreme zakazali smo utakmicu sa Zenitom u Sočiju 3. jula. Pratimo državnu politiku Srbije i u skladu sa tim smo doneli sve ove odluke - rekao je Zvezdan Terzić i osvrnuo se na sezonu u kojoj je produžena dominacija u srpskom fudbalu.

- Rekao sam da odlazim ako ne budemo šampioni i verovao sam da hoćemo i možemo. Uspeli smo i ne mogu da ne pomenem da smo odbranili duplu krunu, osvojili petu titulu zaredom i peti put zaredom smo odigrali grupnu fazu Evrope. Odigrali smo sjajnu grupnu fazu evropskih takmičenja. Posebno sam ponosan na uspehe u Evropi. U poslednje dve godine Crvena zvezda je osvojila 22 boda u grupama sa ozbiljnim timovima iz ozbiljnih liga. Najveći benefit svega toga osim radosti navijača su koficijenti koje smo ostvarili. Dugoročno za Crvenu zvezdu više ne može biti problema finansijske prirode -istakao je Terzić na početku svog obraćanja medijima.

Izneo je generalni direktor Zvezde i planove oko dovođenja pojačanja, kao i obazama na evropskoj sceni:

- Imamo otvoren put ka Ligi šampiona ili bar ka Ligi Evrope i nadam se da ćemo uraditi sve da iskoristimo šansu za koju smo se sami izborili. Mislim da je Crvena zvezda veoma blizu da iz godine u godinu generiše prihode od 40 do 50 miliona evra. Crvena zvezda je osposobila sebe da generiše prihode i da ulažemo sve više pre svega u igrački kadar.

Terzić dodaje da i pored velikog slavlja, svi u klubu znaju koje su "manjkavosti ovog tima" i da će reagovati zbog toga. Poručuje da će Zvezda dovesti nekoliko igrača, ali da već sada imaju "kostur tima" od sedam-osam fudbalera.

- Sa sigurnošću kažem da Zvezdu više ne može biti finansijskih problema. Najveći kapital su koeficijenti, koji su nas doveli na 34. mesto UEFA rang liste što garantuje da budemo slobodni u prve dve runde, a da u trećoj i četvrtoj rundi budemo povlašćeni. Imamo otvoren put ka Ligi šampiona ili eventualno do Lige Evrope i nadam se da ćemo učiniti sve da iskoristimo šansu za koju smo se sami izborili. Mislim da je Crvena zvezda veoma blizu da iz godine u godinu može da ima prihode između 40 i 50 miliona evra, u zavisnosti od uspeha u Evropi - istakao je Terzić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
teodor

pre 1 godinu

I,sad, PFC treba da se bori "ravnopravno" sa strahovito privilegovanim klubom?! Smesno, a ovaj iznad kaki li kaki,sve bi zasluge da pripise sebi.... Koliko je mjmn duzan drzavi i Ali i Vrani? Verujem 100 mil. evra! Sta on prica,koga on zhb? Bas je skot svoje vrste!

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija