Autor: Informer.rs

15.07.2022.

16:02

Foto: Reuters

Sport

ZVEZDA SPREMILA MILIONE ZA KAPITALNO POJAČANJE! "Bomba" stiže na Marakanu!

Najavljeno - učinjeno! Zvezdan Terzić obavestio je nekoliko dana pošto je prethodna sezona završena da će Crvena zvezda imati rekordna ulaganja u novi tim. Tokom prelaznog roka na Marakanu su stigli Kings Kangva i Osman Bukari uz obeštećenje, a po svemu sudeći to je bio tek početak. 

Dejan Stanković vapi za pojačanjem u samom špicu tima, a među opcijama je i najbolji strelac Lige konferencija za prethodnu sezonu Siril Desers! Snažni napadač nosio je dres Fejenorda, ali se posle jednogodišnje pozajmice vratio u matični klub - Genk. 

Desers nije želeo da nastavi karijeru u Roterdamu, iako je Fejenord bio spreman da plati klauzulu od 4.000.000 evra. Crvena zvezda se sada u ključila u priču, a po saznanjima "Telegrafa" beogradski velikan želi snažnog napadača da dovede na pozajmicu uz opciju otkupa posle jedne sezone. 

Informer

Genk želi da klauzula bude obavezujuća i ona iznosi 4.000.000 evra, koliko je iznosila i za Fejenord. Potraživanja Belgijanaca su u ovom momentu prevelika sa crveno-bele, ali na Marakani uveliko rade na smanjenju obeštećenja. Šuška se da bi Zvezda mogla da ide i do 3.000.000 evra. 

U taboru crveno-belih vlada blagi optimizam kada je u pitanju potencijalni transfer Desersa, koji bi bez dileme bio ozbiljna bomba i jedno od najzvučnijih imena koje je došlo u srpski fudbal u poslednje dve decenije. Ipak, mnogo toga će zavisiti i od spremnosti Genka da popusti u pregovorima. 

Sa druge strane, Crvena zvezda je sve bliža realizaciji transfera Aleksandra Pešića koji se dogovorio sa bivšim klubom i spreman je za povratak na Marakanu.