Autor: Informer.rs

20.07.2022.

17:52

Foto: printscreen Twitter

Sport

ZVEZDA SE NE ZAUSTAVLJA! Nije samo Petrušev! Na Kališ stiže još jedan CENTAR! Američka ZVER bacila Delije u TRANS!

Crvena zvezda je, posle dovođenja Filipa Petruševa, dogovorila saradnju i sa Bendžaminom Bentilom (27, 206), centrom koji je prošle sezone igrao za Olimpiju iz Milana.

Ovaj igrač odlično je poznat onima koji porate evroligaška dešavanja, reč je o snažno građenom košarkašu, sa perfektnim atletskim mogućnostima. Prošle sezone je upisao 23 meča za Manekene, s prosekom od pet poena i 2,4 uhvaćene lopte.

Tokom karijere, Bentil je posle studiranja na univerzitetu Probidens Bentil se 2016. odlučio da se oproba na draftu. NBA prava na njega dobili su Boston Seltiksi, ali je Bendžamin prve profesionalne korake napravio u dresu Ludih mrava, razvojnom timu Indijane Pejsers.

Budući da je postignut dogovor, kako prenosi Sport klub, sada je preostalo da Amerikanac potpiše ugovor sa srpskim i regionalnim šampionom.

Kratko se zadržao u kineskoj CBA ligi, kao zamena za povređenog Endrju Bleča, a zatim se vratio u Razvojnu ligu, dok je posle toga ušao u istoriju kao prvi košarkaš iz Gane koji je zaigrao u NBA, za Dalas Maverikse.

Oprobao se zatim igrajući za turski Bahčešehir, u Grčkoj je dve sezone godine u Panatinaikosu, sezonu igrao za Peristeri, dok je imao šestomesečni angažman u španskom Bilbau i francuskom Šalonu. 

Inače, Bentil će postati šesto pojačanje u timu novog trenera Vlade Jovanovića. Podsetimo, prethodno su za crveno-bele ugovore potpisali: Nemanja NedovićHasan MartinDžon HolandDalibor Ilić i još jedan reprezentativac Srbije Filip Petrušev.

Podsetimo, Mali Kalemegdan su napustili šef struke Dejan Radonjić i Nejt Volters (Panatinaikos), Ostin Holins (Makabi TA), Dejan Davidovac (CSKA Moskva) i Ognjen Kuzmić (FMP).