Autor: Informer.rs

04.08.2022.

07:44

Foto: informer.rs

Sport

VELIKA LOVA STIŽE NA MARAKANU! Milioni se slivaju u kasu Zvezde...

Zapravo, crveno-beli su ovim trijumfom došli na korak od značajne finansijske injekcije, ali i novog koeficijenta koji može da bude važan u rangiranju nacionalnog prvenstva Srbije.

Istina, nije posao još završen, sledi revanš za sedam dana, ali ni čudo ne meže da spasi Pjunik u Jermeniji, posle pet primljenih golova u Beogradu. 

Zvezda će zaraditi milione

Zvezda bi tako eliminacijom Pjunika zaradila 11 miliona evra, jer plasman u plej-of Lige šampiona donosi 5.000.000 evra, čime je automatski obezbeđena i grupna faza Lige Evrope, koja donosi dodatnih 3,6 miliona evra.

Na osnovu koeficijenta Zvezda može da očekuje i bonus od oko 2,5 miliona evra. Naravno, ako se domogne Lige šampiona čeka je nagrada od još 20 miliona evra, pa bi crveno-beli pre početak takmičenja u Ligi šampiona zaradili bar 30 miliona evra.  U eliti svaka pobedi donosi 2,8 miliona, a remi sa 930.000 evra, naravno tu je zarada i od TV prava, prodaje ulaznica, da ne govorimo da bi Liga šampiona dodatno podigla cene fudbalerima šampiona Srbije..

Informer

Delije

Nema opuštanja

- Nema formalnosti. Nećemo ići na ekskurziju tamo. Bilo je propusta, ali razumem ih. Dobro smo počeli u domaćem prvenstvu, prva utakmica u Evropi... Znate kako je, emocija, nije lako igrati pred punom "Marakanom" - istakao je trener Dejan Stanković posle utakmice.

Informer

 

Ostao sam pozitivno šokiran kada sam video skoro pun stadion. Avgust je, ljudi su na odmoru... Analizu ćemo ostaviti za drugi put, uvek može bolje, gore, ali nemam šta da zamerim. I oni su bili pod emocijom, pritiskom. Koliko god da ti papiur daje da si favorit, moraš da se oznojiš za svaku. Treba namn strpljenje, koliki god da si favorit - rekao je trener Zvezde.

Informer

 

Fudbaleri Makabi Haife nastavili su da gaze rivale u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a u prvom meču treće runde stradao je Apolon iz Limasola – 4:0 (1:0). Kiprani su savladani identičnim rezultatom kao i Olimpijakos u prethodnom kolu. Izraelski tim već krupnim korakom zakoračio ka plej-ofu, a tamo čeka Zvezdu! Crveno-beli nakon što su razbili Pjunik sa 5:0 već sada mogu da misle da odlučujući meč za plasman u Ligu šampiona.

Bonus video