• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.08.2022

07:00

MILIONSKA ZARADA, BOLI GLAVA! Zvezda će do vrha napuniti kasu ako se plasira u Ligu šampiona!

Starsportphoto

Crvena zvezda

MILIONSKA ZARADA, BOLI GLAVA! Zvezda će do vrha napuniti kasu ako se plasira u Ligu šampiona!

Podeli vest

Ukoliko se Crvena zvezda domogne grupne faze Lige šampiona, a ima sjajnu šansu, zaradiće oko 30 miliona evra

Ali, šampiona Srbije od miliona dele dve utakmice. Prvo u sredu (20.45, RTS1, Arena1) u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona čeka duel sa Pjunikom, dok će u plej-ofu za plasman u grupnu fazu takmičenja igrati sa pobednikom meča Makabi Haifa - Apolon.    

Zvezda juri milione

Ako pobedi Pjunik u sredu, Zvezdi će plasman u plej-of Lige šampiona doneti preko 11 miliona evra. 

Plasman u plej-of Lige šampiona donosi 5.000.000 evra. Zatim ulazak u grupnu fazu Lige Evrope, koja je time automatski obezbeđena donosi još 3,6 miliona evra, a na to dolazi i bonus za plasman. Tako crveno-beli  mogu da očekuju najmanje 2,5 miliona evra na osnovu plasmana. 

Foto: Starsportphoto©

 

Naravno, najvažniji je plasman u grupnu fazu takmičenja, koji donosi najviše novca - 15.6 miliona evra. U eliti svaka pobedi donosi 2,8 miliona, a remi sa 930.000 evra.

Dobiće i novac na osnovu koeficijenta. Najslabije rangirani učesnik Lige šampiona dobiće bonus od 1,137 miliona evra, a svaki tim iznad dobija još toliko. Ukoliko se Zvezda plasira u grupnu fazu, biće sigurno bolje rangirana od bar pet učesnika, što joj donosi u startu 6,822 miliona evra. Ukoliko bi bio eliminisan još neko ko je bolje rangiran od Zvezde, ta cifra bi bila uvećana. Zvezdin bonus u najboljem slučaju mogao da bude oko 10.000.000 evra.

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković pred meč sa Pjunikokm ističe da izuzetno poštuje rivala ali cilje šampiona Srbije je jasan. 

- Naš cilj je prolazak dalje, a na koji način ćemo to postići, ne zanima me. Ako se to desi, bavićemo se sledećim rivalima. Međutim, ovaj meč je za nas presudan. Za klub, navijače, za celinu. Moramo da budemo strpljivi, jer kada neko igra u gostima, može da se povuče i čeka kontru. Dali su tri gola Didelanžu u prethodnoj fazi takmičenja posle grešaka rivala, ali su ceo meč sjajno radili. Očekujem baš jak otpor - rekao je Stanković.

 

Zvezda ne misli na Ligu Evrope

Crvena zvezda je dobila rivala u plej-ofu Lige Evrope,  ukoliko ispadne od Pjunika (sreda, 20.45). Biće to poraženi iz duela Šerif Tiraspolj - Viktorija Plzenj. Ono što je posebno interesantno je da je Crvena zvezda prošle godine od Šerifa eliminisana u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa bi eventualni susret ovih timova bio prilika Zvezdi da se revanšira timu iz Tiraspolja.

Mečevi u plej-ofu Lige Evrope su na programu 18. i 25. avgusta.U Ljutice Bogdana 1a ne razmišljaju o ovakvom scenariju pošto je cilj grupna fazu Lige šampiona. Pokušaće da urade sve kako bi izbegli susret sa Šerifom ili Viktorijom. Srpski šampion prvo mora da pobedi Pjunik (sreda, 20.45), dok će poslednja preprema ka eliti biti pobednik meča Makabi Haifa - Apolon.

Na kraju, ako se domogne grupne faze takmičenja, Zvezda će inkasirati najmanje 30.000.000 evra. Nisu crveno-beli štedeli u letnjem prelaznom roku, što bi sada moralo da im se isplati. Rivali koji ih čekaju do grupne faze nisu bauk, pa šampion Srbije nikako ne sme da dozvoli neprijatno iznenađenje na putu do rezultatskog, ali i finanansijskog uspeha. 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija