Autor: Informer.rs

02.09.2022.

22:07

Foto: informer

Sport

Svi znaju ko je Dragan Džajić, na Balkanu, Evropi i u svetu! Zoran Filipović: Šalim se sa Džajom da me boli glava od centaršuteva i lopti!

Fudbalski klub Crvena zvezda obeležio je večeras u Narodnom pozorištu 60 godina od dolaska u klub legendarnog Dragana Džajića - treće Zvezdine zvezde i prema brojnim mišljenjima najboljeg igrača crveno-belih u istoriji.

Predstava je održanom pod naslovom "Dragan Džajić - marka za ceo svet", a ovim povodom Pošte Srbije izdale su specijalnu marku. Prisusustvovale su brojne Zvezdine legende, nekadašnj saigrači, aktuelno rukovodstvo, članovi porodice, a među gostima bio je i Patrijarh srpski Porfirije.

Informer

 


- Svi znaju ko je Dragan Džajić, na Balkanu, Evropi i u svetu. Činjenica je da klub kao što je Crvena zvezda, pa i mnogi evropski i svetski imaju takvu legendu. Džaja je primer jedne legende i to treba poštovati. Jako mi je drago što je klub Crvena zvezda organizovao ovo veliko priznanje, sasvim zasluženo - počeo je Filipović.
 
Raduje nekadašnjeg centarfora Crvene zvezde što su se povodom prelepog događaja okupili bivši i proslavljeni igrači našeg kluba.

Informer

 


 
- Lepo je videti Zvezdinu familiju, bivše igrače koji su dosta doneli radosti klubu, mnogo manje tuge. Generacija sa Džajom i one starije su doprinele da Zvezda bude veliki klub. Dobro je što smo večeras svi zajedno na okupu, da popričamo i uživamo. 
 
Dragan Džajić ostavio je nezaboravne uspomene na Zorana Filipovića koji je sa velikom emocijom govorio kakva sećanja gaji prema legendi kakva je Džaja.
 
- Sećam se njegovih centaršuteva i same saradnje na terenu. Bio sam klinac kada sam došao u Crvenu zvezdu. Džaja je sjajnom levom nogom i centaršutevima dominirao, a imao sam taj osećaj i kvalitet da dajem dosta golova glavom. I danas se našalim sa Džajom da me boli glava od centaršuteva i lopti, ali veoma je lepo bilo vreme kada smo igrali zajedno. Lepa sećanja su ostala - zaključio je Filipović.

Bonus video