• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.09.2022

21:42

ISTORIJA NA MARAKANI! Zvezda POVUKLA POTEZ o kome će PRIČATI CEO SVET! Terzić POTVRDIO!

informer

Crvena zvezda

ISTORIJA NA MARAKANI! Zvezda POVUKLA POTEZ o kome će PRIČATI CEO SVET! Terzić POTVRDIO!

Podeli vest

Fudbalski klub Crvena zvezda na kraju sezone zauvek će povući dres sa brojem 11 u čast legendarnog Dragana Džajića

To je večeras objavio generalni direktor kluba Zvezdan Terzić na svečanosti povodom 60 godina od dolaska Dragana Džajica u Zvezdu.

Broj 11 trenutno nosi Oan Bukari, ali će ga promeniti na kraju sezone.

Foto: informer

Zvezdan Terzić je objavio da Džajin dres sa brojem 11 ide u istoriju

- Poštujući sve što je uradio za Crvenu zvezdu razmišljali smo kako da mu se zahvalimo. Na predlog sekcije veterana Crvena zvezda i mišljenja Odbora za očuvanje i negovanje tradicije i istorije našeg kluba, UO FK Crvena zvezda je u čast Dragana Džajića, doneo odluku da se od sledeće sezone iz upotrebe trajno povuče dres sa brojem 11 - istakao je Terzić na svečanosti u Narodnom pozorištu.

Svečanosti su prisustvovale brojne Zvezdine legende, nekadašnj saigrači, aktuelno rukovodstvo, članovi porodice, a među gostima bio je i Patrijarh srpski Porfirije.

Džajić je rođen 30. maja 1946. godine, a još kao dečak stigao u Zvezdu sa Uba, prvo u podmladak, a nije mu dugo trebalo da debituje za seniorski tim.  Prvi nastup zvanično je zabeležio 1963. godine sa 17 godina i devet dana, kada ga je trener Miša Pavić ubacio u igru protiv Budućnosti.

Za Zvezdu je igrao do 1975. godine, a nakon dve takmičarske godine u Bastiji, vratio se na Marakanu i odigrao josa jednu sezonu.  Ukupno 590 utakmica i 287 golova, a od toga čak 389 zvaničnih mečeva. Osvojio je pet titula i četiri Kupa, dok je za reprezentaciju odigrao 84 meča.

Posle igračke karijere dubok trag ostavio je kao direktor i "tvorac šampionskog tima iz Barija", kasnije je obavljao funkciju predsednika, a od 2014. je počasni predsednik kluba. Zvanično je proglašen za najboljeg fudbalera Srbije u 20. veku.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NEBOJŠA

pre 1 godinu

АПСОЛУТНА ПОДРЖКА,АЛИ ТРЕБА ПОВУЋИ БРОЈЕ ПРВЕ ТРИ ЗВЕЗДИНЕ ЛЕГЕНДЕ .МИТИЋА,ШЕКИЈА И АЈЕ.ЈЕР ОНИ ЗАИСТА ЈЕСУ НАШЕ ЛЕГЕНДЕ.ПИЖОН И ПИКСИ СУ ''ИСФАБРИКОВАНЕ ЛЕГЕНДЕ.НАМАЈУ ОНИ НИ СТАЖ НИ ЗАЛУГЕ ДА БИ БИЛИ ''ЗВЕЗДИНЕ ЛЕГЕНДЕ''.ТРЕБА У КЛУБУ ПРОВЕСТИ БАР 100 ГОДИНА ДА БИ ИМАО ПРАВО ДА КОНКУРИШЕШ ЗА ТАЈ СТАТУС-

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17