08.09.2022.

09:34

Foto: Starsportphoto

Sport

"MONAKO MORA PASTI NA MARAKANI" Crvena zvezda počinje takmičenje u Ligi Evrope!

Padali su na "Marakani" evropski velikani, učinićemo sve da padne i Monako, poručuje trener Crvene zvezde Miloš Milojević (39)! 

Zadatak će biti znatno teži nego prošle sezone, pre svega zbog žreba koji nije bio naklonjen Beograđanima. Osim Monaka, Zvezda će se za evropsko proleće boriti sa turskim Trabzonom i mađarskim Ferencvarošem. Prvi rival je ujedno i favorit za prvo mesto u grupi sa timom koji vredi čak 342 miliona evra.

Pritisak

Stvorila se atmosfera ako ne damo tri ili četiri gola da je to loše
Aleksandar Pešić


Remi nije dovoljan

Ipak, trener Zvezde Miloš Milojević kaže da se ne plaši renomiranog rivala i bez zadrške poručuje da ide na tri boda.

- Monako je u sjajnoj formi, igra u fizički zahtevnoj ligi, igrali su nerešeno sa PSŽ-om, ali nisu vanzemaljci. Uz disciplinu i naš kvalitet verujem u dobar rezultat. Padali su ovde na "Marakani" mnogo jači timovi od Monaka. Da bismo ih savladali, potrebno nam je 90 i više minuta kvalitetne igre. Sada kad me pitaju ljudi pre meča, ne bih pristao na remi. Idemo na tri boda, to je cilj Crvene zvezde u svakoj utakmici - poručuje Milojević.

Zvezda je u evidentnom padu forme, što pokazuju i rezultati u poslednje vreme. Vezala je dva remija u prvenstvu protiv Partizana i TSC-a, uz vrlo skromnu igru, naročito u derbiju. Milojević odbija da prizna da je srpski šampion trenutno u krizi.

- Protiv TSC igra nije bila slaba, ali nisam zadovoljan kad ne pobedimo. Ne opravdavam sebe, ali ne znam otkad je 1:1 protiv Partizana na njihovom terenu neuspeh. Još je Partizan bio defanzivno orijentisan. Imamo ekipu za koju se do pre 20 dana pričalo da je najbolja od generacije 1991, a sada neko postavlja pitanje da li smo dobri. Verujem da jesmo, da je drugačije, bio bih na nekoj plaži, ne ovde - kaže Milojević.

Informer

 



Mladi stručnjak, koji je juče obelodanio imena novih saradnika u stručnom štabu (pogledajte okvir), veruje da ekipa može da prezimi u Ligi Evrope.

- Ako pobedimo, biće nam potrebno još sedam ili osam bodova da bismo prošli dalje. Zato ne smatram da je jedna utakmica prekretnica u sezoni. Posle Monaka imamo Novi Pazar, pa Trabzon i ideja je da idemo meč po meč. Znam gde su mane Monaka, loše se snalaze kada treba da diktiraju igru i na defanzivnim prekidima, ali da ne otkrivam sve - dodaje Milojević.

Budimo realni

Napadač Aleksandar Pešić je, s druge strane, nezadovoljan odnosom javnosti prema ekipi s "Marakane".

Informer

 



- Stvorila se atmosfera ako ne damo tri ili četiri gola da je to loše. Remi u derbiju je takođe loš rezultat, pa verujem da neće biti dobro ni ako odigramo nerešeno sa Monakom. Treba da budemo malo realni. Novinari kad pogreše, pocepaju papir i napišu tekst ponovo, a mi taj luksuz nemamo. Hajde da nas malo svi podrže kada ne ide dobro - žali se napadač Beograđana.
 

LIGA EVROPE


H GRUPA

1. kolo

Četvrtak

Crvena zvezda - Monako 21.00
Trabzon - Ferencvaroš 21.00


Bonus video