Autor: Informer.rs

10.10.2022.

12:40

Foto: Starsportphoto

Sport

"EKSPLOZIJA" NA MARAKANI! Ljubimac Delija do kraja karijere ostaje u Zvezdi!

Gelor Kanga će potpisati novi ugovor do jula 2025. godine sa šampionom Srbije, a produžetak ugovora najverovatnije znači da će karijeru završiti u crveno-belom dresu.

Došao je u redove Zvezde 2016. godine, a brzo je postao heroj navijača, kada je golovima protiv Krasnodara doneo grupnu fazu evropskog takmičenja crveno-belima posle mnogo čekanja. 

Informer

Gelor Kanga

U prvom mandatu je igrao za Crvenu zvezdu od 2016. do 2018. godine, za to vreme je odigrao 59 mečeva i dao 13 golova. Uzeo je jednu titulu prvaka Srbije, a onda je prodat Sparti iz Praga. Tu je ostao dve i po godine, a onda se kao slobodan igrač u julu 2020. godine vratio u Beograd.

Pod vođstvom Dejana Stankovića je igrao sjajno, ali je znao i da pravi probleme. Sve što Kanga radi mora da podigne prašinu, ako ne postiže spektakularne golove, onda juri saigrače po terenu, provocira protivnike, a zna i da se posvađa sa trenerom.

Pre nekoliko dana postigao je fantastičan pogotkom u meču Lige Evrope sa Ferencvarošem. Njegova "bomba" protiv Mađara mnoge je podsetila na onu koja ga je i proslavila, na gol dat Krasnodaru. 

Bonus video