27.10.2022.

07:11

Foto: Starsportphoto

Sport

ZVEZDA JURI PRVI EVROPSKI HET-TRIK! Šampion Srbije na "Marakani" igra jedan od najvažnijih mečeva u sezoni!

Izabranici Miloša Milojevića pobedom bi ostali u trci za neko od prva dva mesta na tabeli i samim tim za plasman u šesnaestinu ili čak osminu finala Lige Evrope. Ako budu osvojili samo bod protiv turskog tima, onda će u poslednjem kolu protiv Monaka voditi borbu za treće mesto u grupi i selidbu u šesnaestinu finala Lige konferencija.

Pita se i Monako

Da bi Zvezda bila prva ili druga na tabeli, moraće da savlada i Trabzon večeras i Monako sledeće nedelje u gostima. Ako u ta dva meča osvoji ukupno četiri boda, u zavisnosti od drugih rezultata, mogla bi da se nada trećem mestu i da ode u nokaut fazu Lige konferencija. 

U se i u svoje kljuse

Plan nam je da dobijemo Trabzon i da u poslednjem kolu sami rešavamo svoju sudbinu
Miloš Milojević

I u slučaju da osvoji tri boda, opet je moguće da bude treća, ali tu će u ogromnoj meri zavisiti od drugih rezultata. Uvereni su na "Marakani" da mogu da ostvare prvi uslov i večeras savladaju Trabzon. Prema rečima trenera Milojevića, turski tim je sad bolji nego pre mesec dana, kad je dobio Zvezdu (2:1).

- Očekivanja su ista kao i uvek - želimo pobedu. U svim evropskim mečevima smo bili ravnopravan rival, a pobednika su odlučivali detalji. Nekada sam preoštar, ali na toj utakmici sa Trabzonom bili smo konkurentni. Oni su se posle toga još podigli, dali su četiri gola Monaku i dugo nisu poraženi u domaćem prvenstvu. Međutim, to ništa ne znači ako mi budemo na potrebnom nivou. Očekujem dobru igru i veliku podršku sa tribina - kaže Milojević.

Informer

Aleksandar Dragović i Miloš Milojević


Zvezdina sudbina mogla bi da zavisi i od ishoda meča Ferencvaroša i Monaka, ali strateg ekipe sa "Marakane" kaže da ga ne zanima šta će se dešavati u Budimpešti.

Informer

 



- Neću da kalkulišem, gledaćemo samo sebe. Plan nam je da dobijemo Trabzon i da u poslednjem kolu sami rešavamo svoju sudbinu. To je od početka bio plan, da se sve odlučuje u poslednjih 90 minuta. Nismo kukali kada smo dobili grupu i dalje verujemo da sve od nas zavisi - kaže Milojević.

DVA POSLEDNJA VEZANA ZVEZDINA PROLEĆA U EVROPI


SEZONA 2020/21.
Šesnaestina finala Lige Evrope
Crvena zvezda - Milan 2:2 (0:1)
Milan - Crvena zvezda 1:1 (1:1)
SEZONA 2021/22.
Osmina finala Lige Evrope
Rendžers - Crvena zvezda 3:0 (2:0)
Crvena zvezda - Rendžers 2:1 (1:0)

Glavolomka oko tima

Pretpostavka je da će i večeras, kao i u Budimpešti, novopečeni reprezentativac Srbije Stefan Mitrović biti starter. S druge strane, Milojević priznaje da se za nekoliko pozicija još premišlja koga da pošalje na teren.

- Naravno da bih voleo da u timu imam Ngola Kantea, ali realan sam čovek. Kangva je počeo da trenira posle povrede, a videćemo hoće li igrati. Ukoliko u timu bude Ben, onda će mu na beku više odgovarati Gobeljić. S druge strane, u nekim solucijama na beku mi je više potreban Eraković. Jasno je meni da je on štoper, ali mlad je igrač koji u budućnosti sebe vidi u inostranstvu. Polivalentnost je ozbiljan kvalitet, brže će se prilagoditi. Dragović je u Leverkuzenu igrao desnog beka - zaključuje Milojević.

Dragović: Borićemo se do kraja

Sve dok postoji šansa da pobedimo, borićemo se da tako i bude, kaže fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Dragović.

- Moramo da pobedimo ako želimo da prođemo dalje. Trener će nas spremiti na najbolji način, a mi ćemo dati sve od sebe da slavimo. Dok postoji i matematička šansa za prolaz, borićemo se. Želeo bih da obradujemo naše navijače - kaže Dragović.

LIGA EVROPE

Grupa H

5. kolo
Četvrtak
Crvena zvezda - Trabzon 21.00
Ferencvaroš - Monako 21.00

 

Bonus video