Autor: Informer.rs

03.11.2022.

11:14

Foto: Starsportphoto

Sport

KLADIONICE OTPISALE ZVEZDU! Crveno-beli protiv bukmejkera i tradicije, 24 godine čekaju na pobedu protiv Francuza!

Zvezda će protiv Monaka u četvrtak od 18.45 na stadionu „Luj Drugi“ odlučivati o evropskoj sudbini.

Crveno-belima maltene samo pobeda protiv favorizovanog rivala ostavlja nadu da mogu do evropskog proleća u Ligi Evrope ili Ligi konferencija. To je najjednostavnija računica za šampiona Srbije. 

Kladionice otpisale Zvezdu

Takođe, svetske kladionice su u potpunosti otpisale izabranike Miloša Milojevića i ponuđenim kvotama u stvari predvidele Zvezdin poraz na stadionu "Luj Drugi". Koeficijent na pobedu crveno-belih je 5,20, na remi 3,70, a na trijumf Monaka samo 1,70.

Informer

Iz crveno-belog tabora poručuju da idu na pobedu, da mogu da sruše Monako na njegovom terenu, ali neće biti lako, posebno kada se pogleda istorija duela francuskih timova sa Zvezdom.

Zvezdaši se sećaju Barija, Olimpika iz Marseja i pobede nakon penala sa 5:3. Bio je ovo prvi okršaj crveno-belih sa nekim francuskim klubom u istoriji. Potom je usledio Mec u prvoj rundi Kupa UEFA u sezoni 1998/98. Mec je uspela da eliminiše, ali posle boljeg izvođenja penala u revanšu. Najpre je u Beogradu Crvena zvezda slavila 2:1, da bi poraz u regularnom delu revanša bio identičnim rezultat. 

Informer

 

Crni niz protiv Francuza

Iste sezone, crveno-bele je iz takmičenja izbacio Lion sa dve pobede (1:2, 2:3). Sledeće sezone bolji je bio Monpelje (0:1, 2:2). Na naredni duel sa Francuzima Zvezda je čekala do 2005/06, a tada se desio  bolan remi sa Strazburom rezultatom 2:2.  Crveno-beli su imali evropsko proleće u džepu,  golovima Baste i Đokaja, ali je u završnici Kevin Gameiro doneo bod svom timu (2:2) i eliminisao Zvezdu iz Evrope.

Šest godina nakon toga usledila su dva poraza od Rena (1:2, 0:4). Jedan od najbolnijih poraza naneo je Bordo 2012. godine. Zvezda je u Beogradu odigrala 0:0, pred sam kraj revanš utakmice rezultat je bio 2:2 i vodio je Zvezdu zbog gola u gostima u Ligu Evrope. Međutim, u nadoknadi je posle greške u odbrani i skrivljenog penala pogodio Gufran.

Zvezda je u Ligi šampiona poražena od Pari Sen Žermenom (1:4, 1:6) u grupnoj fazi u sezoni 2018/19, a u prvom kolu Lige Evrope ove godine od Monaka na Marakani (0:1), pa sada puleni Miloša Milojevića imaju šansu za osvestu i prekid crnog niza protiv Francuza. 

Bonus video