• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.11.2022

08:26

KALKULACIJE! Drama, pogledajte kako Zvezda može do proleća u Evropi!

Starsportphoto

Crvena zvezda

KALKULACIJE! Drama, pogledajte kako Zvezda može do proleća u Evropi!

Podeli vest

Pred fudbalerima Crvene zvezde je poslednje kolo u kojem mogu da obezbede novo evropsko proleće. Zvezda u četvrtak od 18.45 gostuje u Monaku (RTS 1, Arena 1 premijum) u Ligi Evrope

Crveno-belima maltene samo pobeda protiv favorizovanog rivala ostavlja nadu da mogu do evropskog proleća u Ligi Evrope ili Ligi konferencija. To je najjednostavnija računica za šampiona Srbije.

Pobeda ostavlja nadu

Mogli bi teoretski da ostanu na međunarodnoj sceni i sa bodom ili čak u slučaju poraza, mada su šanse za takav rasplet minimalne, jer je Zvezdi potrebno da Trabzon na svom terenu ne pobedi Ferencvaroš, iako Mađari idu u Tursku bez ikakvih ambicija pošto su već osigurali prvo mesto.

Ponavljamo, Zvezda mora da pobedi Monako, to je prvi preduslov, ali joj ni to ne garantuje da će proći u nokaut fazu LE. Razlog je Trabzon, koji ima isti broj bodova kao Zvezda, ali i istu gol razliku u međusobnim duelima. U slučaju da Zvezda pobedi Monako, a Trabzon pobedi Ferencvaroš, i srpski i turski klub imali isti broj bodova i isti međusobni skor. Ukoliko Zvezda pobedi, a Trabzon ne slavi u Turskoj protiv Ferencvaroša, Zvezda je onda sigurno druga.

Pogledajte kalkukacije kako Zvezda mjože do proleća u Evropi: 

IDE U ŠESNAESTINU FINALA LIGE EVROPE

* Ako pobedi Monako, a Trabzon ne pobedi Ferencvaroš
* Ako pobedi Monako ali sa većom gol-razlikom nego što Trabzon pobedi Ferencvaroš
* Ako pobedi Monako, ali postigne tri ili više golova nego Trabzon u pobedi nad Ferencvarošem

Trabzon preti

Foto: Starsportphoto

 

IDE U ŠESNAESTINU FINALA LIGE KONFERENCIJE

* Ako odigra nerešeno sa Monakom i Trabzon ne pobedi Ferencvaroš
* Ako odigra nerešeno sa Monakom, ali postigne tri ili više golova nego Trabzon u remiju sa Ferencvarošem
* Ako izgubi od Monaka, a Trabzon izgubi od Ferencvaroša većom gol-razlikom

Zvezda će večeras biti oslabljena za iskusnog štopera Aleksandra Dragovića, koji će zbog kartona propustiti utakmicu. Neizvestan je i Seku Sanogo, koji je bio povređen i još nije sigurno da li je spreman za 90 minuta. Sportski direktor Mitar Mrkela uverava da Zvezda ima dovoljno kvalitetnih pojedinaca koji mogu da donesu pobedu.

- Želja je da nastavimo u Ligi Evrope, videćemo kako će se odvijati stvari, ali uspeh bi bio i plasman u Ligu konferencija. Ipak, primarni cilj je Liga Evrope. Zavisićemo i od rezultata meča Trabzon - Fenerbahče, ali mi na to ne možemo da utičemo i nikad se nisam bavio onim što nije do nas. Na nama je da odigramo dobru utakmicu na najtežem gostovanju, ali verujem i u trenera Milojevića i igrače i nadam se pobedi - podvlači Mrkela.

LIGA EVROPE

Grupa H

6. kolo

Četvrtak, 3. novembar

Monako - Crvena zvezda 18.45
Trabzonspor - Ferencvaroš 18.45

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

 

 

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija