Autor: Informer.rs

19.01.2023.

12:02

Foto: Starsportphoto©

Sport

TUŽIBABE! Hasan Martin opsovao, novinari traže od Evrolige da kazne igrača Zvezde!


Košarkaš Crvene zvezde Hasan Martin "ućutkao" je uz psovku na Tviteru jednog litvanskog novinara. On je na tvit litvanskog novinara da mu je "muka od podrške Kampacu na Tviteru" postavio "gif" na kome je napisana poruka "ućuti, je**te", zbog čega bi želeli da Evroliga i ELPA kazne igrača Crvene zvezde.

Sad je portal "Basket News" iz Litvanije objavio saopštenje, a traže od Evrolige i Udruženja igrača Evrolige (ELPA) da otvore istragu protiv Hasana Martina. 

- Neću reći ništa novo ako kažem da su pretnje i uvrede na Internetu postale naša dnevna rutina. Igrače uznemiravaju posle loše utakmice, sudije posle pogrešnih odluka, trenere posle vezanih poraza, a novinare zbog članaka. Radim u onlajn medijima od 2005. godine i naučio sam da ignorišem ovakve stvari, odnosno bar da pokušam da ignorišem. Ali, ne očekuješ od igrača da se ponaša kao siledžija, posebno ako se nisi poneo neprijatno ili neprofesionalno prema njemu -  stoji u saopštenju koje je potpisao Jonas Miklovas urednika pomenutog portala  u odbrani svog kolege Ritisa Visniauskasa.

Informer

 

- Martin je citirao tvit našeg kolege i okačio tvit na kome muškarac udara kameru (dakle, nekoga) uz poruku 'STFU'. Iako mi engleski jezik nije maternji, znam šta to znači. Moja prva reakcija je bila gađenje i neverica, a nakon sat vremena od agresivnog tvita - Martin je obrisao poruku, ali internet ne zaboravlja.

Informer

Fakundo Kampaco

Crvena zvezda je dobila zabranu registracije novih igrača u Evroligi, žalili su se crno-beli, što je odbijeno pa argentinski plejmejker Fakundo Kampaco  do 1. marta neće moći da igra u Evroligi. Košarkaši crveno-belih su reagovali i pružili podršku saigraču.  Sve je počelo tvitom Nemanje Nedovića, a nastavilo se kampanjom #FreeFacu (Oslobodite Kampaca prim. aut.) na društvenim mrežama. Poruku smo viđali i na majicama Crvene zvezde u Evroligi.

Informer

Nemanja Nedović

Međutim, to je zasmetalo Litancu, komentator Ritis Visniauskas je bap uoči meča Crvene zvezde i Žalgirisa u Kaunasu (petak, 19.30), napisao da mu je već "muka" zbog podrške Argentincu. 

- Postaje neprijatno zbog ovog pokreta #FreeFacu na društvenim mrežama Evrolige. Čovek nije politički zatvorenik, nego dobro plaćeni košarkaš koji jednostavno mora da sačeka do određenog datuma da bi igrao.

Bonus video