Autor: Informer.rs

18.02.2023.

09:45

Foto: Starsportphoto

Sport

KO JE ČOVEK KOJI JE SRUŠIO PARTIZAN I SJAJNO ZAMENIO IVANOVIĆA? O njemu se malo zna, a vredi MNOGO!

Da nisu arbitri udaljili sa terena šefa struke Crvene zvezde Duška Ivanovića, možda mnogi ne bi znali kakvog sjajnog pomoćnika ima uz sebe iskusni stručnjak! 

Upitan je nakon meča Fakundo Kampaco šta je to igračima govorio Ivanović iz tunela nakon što je bio isključen, a Argentinac nije propustio priliku da nahvali Karlesa Marka.

- On je govorio taktičke stvari, iako je bio van. Mislim da je bio ključ, bio je lider, slušali smo ga, dobijali smo poruke.​ Kada je bio isključen, morali smo da iskoračimo, da budemo fokusiraniji, agresivniji, ali pomoćni trener je uradio sjajan posao- rekao je jedan od ljubimaca navijača Crvene zvezde.

Za one koji još ne znaju, Karles Marko (48) je nekadašnji španski košarkaš i reprezentativac. On je igrao četiri sezone za Huventud, kao i za ekipe Kaha San Fernanda, Manrese, Saragose.

Informer

 

Najveći uspeh kao igrač ostvario je 2003. godine osvajanjem srebrne medalje na Eurobasketu u Švedskoj kao reprezentativac Španije. Trenersku karijeru počeo je 2011. godine u Manresi, a samostalno je vodio ekipe Ovijeda i Palensije, a bio je i asistent u mladom timu Španije koji je osvojio zlato 2016. godine.

Na poziv Duška Ivanovića, došao je u Crvenu zvezdu i odmah došao do finala protiv Mege. Na konferenciji za medije trener crveno-belih je upitan za Markov doprinos, a on je kroz osmeh prokomentarisao i nahvalio saradnike.

Ovo je pobeda i igrača i stručnog štaba i medicinske ekipe. Niko se ne izdvaja, kada pobedimo svi pobedimo, a kada se izgubi onda trener gubi. Najbitnije je igračima da znaju da imamo još jednu utakmicu ispred nas da bismo došli do trofeja.

Inače, poznati španski klumac Luis Marko je otac trenera Zvezde, a i sestra Marta Marko se takođe bavi glumom.