Autor: Informer.rs

29.03.2023.

09:44

Foto: Starsportphoto

Sport

ŠAMPION SRBIJE I ABA LIGE IGRA NOV MEČ U EVROLIGI! Zvezda čeka Valensiju i nada se čudu za top osam

Crveno-beli i dalje imaju minimalne šanse da se plasiraju u četvrtfinale elitnog takmičenja, a za to će im biti potrebno da pobede sve četiri preostale utakmice i da im se poklope ostali rezultati.


Prvi u nizu mečeva je večerašnji protiv jednog od konkurenata za osmo mesto Valensije. Crveno-beli imaju skor od 13 pobeda i 17 poraza, dok Valensija ima pobedu više i poraz manje. Na osmom mestu, koje juri čak sedam ekipa, trenutno je Baskonija sa po 15 pobeda i poraza.
Zvezdi je, osim španskog predstavnika, ostalo da odigra još protiv Asvela u gostima, kao i u Beogradu protiv Olimpijakosa i Fenerbahčea.

Informer

Luka Mitrović

Prema rečima krilnog centra Luke Mitrovića, ekipa će se boriti sve dok bude postojala bilo kakva šansa.

- Kako god da se situacija bude odvijala i kakve god nam budu šanse za dalji plasman, nama su na umu trofeji na kraju sezone. Sve što radimo sada je zapravo priprema za ono što nas čeka u finišu. Nadam se da ćemo u dobrom ritmu nastaviti u svim narednim utakmicama - naglašava Mitrović.

Zvezdin bek Nemanja Nedović kaže da je jaka odbrana preduslov za trijumf nad Valensijom.


- Moramo da igramo jaku odbranu i da se u napadu zna ko šta radi. Svaki trijumf je važan na psihološkom polju i treba da nastavimo tamo gde smo stali u prošlom kolu protiv Baskonije - dodaje Nedović.


Sport klub 1 19.00
Crvena zvezda - Valensija
kvote: 1 - 1,48 2 - 2,75